Conducerea ISU Bucureşti a fost suspendată

• publicat la: 25 noiembrie 2015
Conducerea ISU Bucureşti a fost suspendată

Conducerea ISU Bucureşti este suspendată după declanşarea unei anchete interne.

ISU a primit documente, respectiv un fax, prin care se solicita prezenţa pompierilor în club, în timpul organizării unui eveniment, în condiţiile în care timp de 25 de zile ni s-a spus că pompierii n-au știut de Colectiv. ISU nu a răspuns, prin urmare, solicitării primite şi nu s-au dus, deşi știau și unde e clubul, şi că acolo se țin mari concerte.

 

Mai mult, secretarul de stat Raed Arafat declara imediat după accidentul de la Colectiv că nu ştia de acest club.

”Pompierii nu au clubul Colectiv în baza lor de date, cei de la IGSU și de la ISU nu știau nimic despre acest club”, a spus Arafat în faţa camerelor de luat vederi, chiar în timpul operaţiunii de salvare de pe 30 octombrie, însoţit atunci şi de Gabriel Oprea.

Iata ce declara Arafat a doua zib de dimineaţă, pe 31 octombrie:

”La nivelul ISU, nu exista nici un document, nici o solicitare pentru autorizarea activității din locația respectivă”.

Cu toate acestea, ancheta internă a dovedot că pe 23 septembrie 2015, la 23:32:13, din calculatorul firmei de evenimente Emagic a pornit un fax către numărul 021.242.09.90 al dispeceratului IGSU, dezvăluie jurnalistul Cătălin Tolontan pe blogul său.

”Organizăm un festival în datele de 25 și 26 septembrie a.c. în clubul Colectiv și la etajul 1 al fabricii Pionierul din strada Tăbăcarilor nr. 7, sector 4, București”, i-au anunțat cei de la Emagic pe pompieri.

Firma precizează și numărul estimat de participanți. O groază de oameni.

”La festivalul PLUM estimăm în fiecare dintre cele două zile un număr de 2.000 de persoane pe seară” fax de la firma Emagic către IGSU, 23 septembrie 2015.

„E prea mult dacă spunem că putem fi în fața unei mușamalizări de proporții? Cine din sistem poate garanta acum că în noaptea de 30 spre 31 octombrie nu s-a umblat la baza de date?!”, se întreabă jurnalistul.


….cotidianul.ro

Lasati un comentariu