Primăria Carei: Contabilitate dublă, lipsă de informaţie sau necunoaşterea legilor în vigoare?

• publicat la: 17 noiembrie 2015
Primăria Carei: Contabilitate  dublă, lipsă de informaţie sau necunoaşterea legilor în vigoare?

Şedinţa extraordinară  a Consiliului Local Carei din data de 16 noiembrie 2015, ce  continuă şirul extraordinarelor convocate de primar  în ultimele luni,  dă de gândit  prin prisma unor declaraţii ale primarului Kovacs legate de adresa primită din partea Prefecturii Satu Mare.

Conform acestei adrese sosite la Primăria Carei în data de 4 noiembrie, urmare a unor articole publicate de finul jurnalist al primarului în funcţie, se solicită  Instituţiei Primăriei  Carei  a se comunica situaţii de incompatibilitate în care se află  anumite persoane ce intră sub incidenţa  legilor enumerate în adresa respectivă.

La momentul aducerii în discuţie a acestui material inserat în mapa de lucru a consilierilor locali, primarul Kovacs afirmă cu nonşalanţă faptul că nu are cunoştinţă ca cineva să fie  în starea de incompatibilitate.

Urmăriţi declaraţia pe viu  de la finalul şedinţei. Video.

În cursul săptămânii trecute, mai exact în data de 9 şi 10 noiembrie, am publicat materiale ce atestă legătura  între firmele unor consilieri locali  şi banii din bugetul local al Primăriei Carei. aici si aici.  Să fie false documentele contabile în baza cărora noi am făcut dezvăluirile? Sau să nu aibă cunoştinţă domnul primar de aceste tranzacţii? Cine a semnat ordinele de plată sau decontările facturilor emise de aceste firme la care facem referire? Să nu cunoască primarul Kovacs prevederile legilor  în vigoare privitor la tranzacţiile financiare dintre firmele  legate de aleşi locali şi instituţia Primăriei Carei?

Să fie şi acesta un motiv pentru care şedinţele publice ale Consiliului Local Carei sunt refuzate a fi  date pe  posturile televiziunilor locale pentru ca cetăţenii careieni contribuabili oneşti să nu poată vedea activitatea aleşilor lor locali, dar mai ales intervenţiile primarilor?

Cu 2 consilieri personali jurnalişti angajaţi de primarul Kovacs şi alt personal angajat ca şi PFA pentru întreţinere pagină primărie Carei, la data de 17 noiembrie 2015, ora 12,00 nu a apărut încă nici un material despre şedinţa extraordinară de ieri, 16 noiembrie 2015. Nici site-ul primăriei Carei nu este actualizat deşi   acest serviciu este plătit la zi. Şedinţa de ieri  a durat mai puţin de 20 de minute, conform filmării de mai sus.

www.buletindecarei.ro

Lasati un comentariu