Finul primarului Kovacs reclamă mafia ADS dar tace mâlc despre cea din primăria Carei

• publicat la: 17 decembrie 2015
Finul primarului Kovacs reclamă mafia ADS dar tace mâlc despre cea din primăria Carei

Conform comunicatului DNA  din data de 16 decembrie 2015, Mircea Govor a fost reţinut, pentru 24 de ore, fiind acuzat de procurori de săvârşirea a 6 infracţiuni, după cum urmează: 2 infracţiuni de trafic de influenţă, în calitate de şef al PSD Satu Mare şi 4, de şantaj în formă agravată, în calitate de ”mentor” al unei publicaţii locale, de vicepreşedinte al CJ Satu Mare, sau de preşedinte al PSD Satu Mare.  In acelaşi dosar a fost pus sub acuzare şi Andrei Dolineaschi – deputat PSD şi vicepreşedinte PSD.

În tot acest timp, directorul de la „publicaţia locală” din comunicat, ţine cu orice preţ să  iasă în evidenţă cu un subiect fierbinte dar pe un blog preluat pe care şi-l însuşeşte.

Subiectul abordat este …mafia ADS.  O vizită a unei familii de pensionari care solicită dreptate pentru restituirea unei proprietăţi deţinute  este prilej pentru cei doi cumetrii de a  poza în apărători ai dreptăţii.

Nici urmă de un document scanat care să ateste…calitatea de contract dubios reclamat în articolul ulterior. Atât primarul cât şi finul său de la publicaţia locală , au profitat de buna credinţă a contribuabilului careian care s-a prezentat la primăria Carei, încercând să emoţioneze  cititorii cu preocuparea lor pentru reinstalarea adevărului şi rezolvarea cazului.

Unul în calitate de primar şi celălalt de director de cotidian judeţean, au sesizat oare instanţelor contractul dubios  pe care l-au avut în mână dacă tot doreau să ajute acei pensionari?  Ce anume din articol dovedeşte calitatea de mafiot atribuită ADS? Unde este dovada? Au reclamat la Parchet cazul?

Oamenii au venit la primărie cu inima deschisă, aşteptând rezolvarea cazului lor aşa cum şi alte persoane din Carei aşteaptă ca terenul  care a fost obiect de schimb între  primărie şi o persoană fizică să fie întăbulat pe primărie, conform unei HCL şi  nu să rămână ca un cadou oferit aceleiaşi persoane.

„La fel ca şi alte câteva familii careiene” , şi contribuabilul Horia Mărieş  trebuie să se lupte cu mafia din primăria Carei  pentru ca a-şi recupera terenul sau casele  moştenite   de la părinţi şi bunici. Comisia de retrocedare din primăria Carei este una  ţinută departe de ochiul public! Dar  se reclamă mafia din ADS.

Nimic din tranzacţiile ce se fac cu imobilele din spaţiul locativ al primăriei Carei nu fac obiectul cercetării finului primarului Kovacs, cel care a semnat un contract cu Primăria Carei ca şi PFA în data de 21 mai 2015 dar a renunţat la el în data de 11 septembrie,a.c.  după semnalările noastre.

Abia acum 10 minute a fost postat pe blogul ce-l gestionează mai ceva ca pagina primăriei Carei ( unde se laudă că ajută benevol) , comunicatul DNA  ce-l vizează pe vicepreşedintele Consilului Judeţean Satu Mare, o ştire spunem noi destul de importantă pentru un jurnalist cum se consideră doar el de fapt. Promptitudinea mult trâmbiţată dă rateuri  tot mai dese.

Aşteptăm cu interes să citim despre soarta sutelor de hectare deţinute de ADS în municipiul Carei. Ce s-o fi ales de soarta lor? În a cui curte  or fi ajuns bunătate de terenuri? Dar terenurile din domeniul ADS de la Ianculeşti?

Iată câteva întrebări care ar avea nevoie de răspunsuri clare şi prompte şi pe care cu siguranţă că nu va fi o problemă să le afle de la naşul primar  până mai este în funcţie.

Nu numai că nu am avut posibilitatea să citim despre ce anume atestă calitatea de mafie a ADS  dar buna intenţie a familiei pensionare a fost exploatată în mod josnic de finul chemat de primar pentru a consemna cazul. Nimeni din presa locală nu a fost informat sau solicitat  să participe la audiere înafară de finul primarului Kovacs. O atitudine specifică primarului nostru.

Relatările de bună credinţa ale doamnei Delia au fost traduse în pagină de finul primarului Kovacs prin tot felul de îmbrobodiri pentru cei care nu sunt la curent cu istoria anilor  40.

„În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, familia lui Câmpianu s-a refugiat la Petroşani” apare în materialul  apărut ca nesemnat pe blogul unde finul recunoaşte că îl administrează.

Nimeni dintre locuitorii Careiului  şi ai satelor din Ardealul de Nord nu a plecat în refugiu  pe unde au apucat datorită celui de-al doilea Război Mondial !

Toţi s-au refugiat ca să scape cu viaţă  din calea administraţiei  hortyste instaurate în Carei după cedarea Ardealului de Nord în urma odiosului Dictat de la Viena.

Încă mai trăiesc dintre cei care au luat calea refugiului începând din 1940! Sute de pensii de refugiat se plătesc în Carei. Zile întregi au fost ţinuţi în gara din Carei românii care au fost trimişi peste graniţa trasată de Dictatul de la Viena. Cei care au avut curajul să rămână în Carei  au fost obligaţi să vorbească doar limba maghiară până şi în biserici.   Nu este un secret pentru nimeni şi nu înţeleg de ce trebuie să ne ferim să spunem lucrurilor pe nume.

Jalnic articol şi jalnică atitudine din partea unui primar care în ultimul mandat nu a  ţinut audienţe. Nici un cuvânt despre mafia din primăria Carei unde angajările se fac pe criterii politice şi unde pe paginile oficiale ale primăriei se face…mediatizare activităţilor unor  societăţi şi asociaţii private dar numai de limbă maghiară.

Nici un fel de material nu a fost publicat despre şedinţa din 16 noiembrie 2015 sau despre cea din 7 decembrie 2015 deşi finul primarului a fost prezent şi la fel şi jurnalişti din primărie. Nu am primit nici un comunicat care să  lămurească soarta celor 3,3 milioane de lei din lotul celor 7,3 milioane împrumutate de la BCR Carei în urma interpelării consilierului Ciută. Nu am citit încă pe blogul finului nimic despre cantitatea de cherestea achiziţionată de primăria Carei în ultimii ani şi nici despre caii de rasă achiziţionaţi.

Buletin de Carei

comentarii

de mengele la 17 decembrie 2015 - 19:44

operatiunea aburirea careienilor cu actorii principali in faza de dat declaratii pentru justificare abuz si inselaciune si prapadire ban public!
incearca si ei sa peteceasca gaurile din obraz da nu le reuseste.

de Horia Mărieș la 17 decembrie 2015 - 23:05

@Peter la 17 December 2015 – 22:51

Foarte corectă remarca Dvs.

Lasati un comentariu