Imagini cu românii de la Târgu Secuiesc care urmau să fie aruncați în aer de teroristul secui dacă atentatul nu era prevenit

• publicat la: 2 decembrie 2015
Imagini cu românii de la Târgu Secuiesc care urmau să fie aruncați în aer de teroristul secui dacă atentatul nu era prevenit

Potrivit unui comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, procurorii DIICOT-Structura Centrală au dispus reţinerea unui bărbat – Beke Istvan Attila -, pentru tentativă la acţiuni împotriva ordinii constituţionale şi nerespectarea regimului materiilor explozive.

Conform sursei citate, bărbatul, membru al ”extensiei” din România a structurii naţionalist-extremiste ”Mişcarea de Tineret 64 de Comitate” din Ungaria, ar fi încercat să detoneze un dispozitiv exploziv improvizat, marţi, la manifestările de Ziua Naţională de la Târgu Secuiesc.

Iata ce scrie Mihai Tîrnoveanu, organizatorul demonstrației românești de la Târgu secuiesc pe pagina sa de Facebook:

”1 Decembrie 2015, Târgu Secuiesc. Linia întâi a frontului. Lupta pentru România continuă! Lumina a rapus intunericul.Suntem Români pentru Români. Am ridicat in Inima Ţării steagurile triumfatoare ale Românilor, trimise din satele si orasele Provinciilor Istorice, precum si din toate zările lumii. Poporul nu si-a uitat rădăcinile si stă cu faţa către Neam. 350 de drapele nationale românesti au ajuns in mainile fratilor nostri din Târgu Secuiesc. 50 de steaguri, trimise de noi cu o săptămână în urmă, au fost arborate pe stâlpii orasului. Poporul s-a unit în jurul bisericii cu hramul “Pogorârea Duhului Sfânt”, acolo unde a avut loc slujba de pomenire a eroilor si martirilor Neamului Românesc, oficiata de PS Andrei Moldovan, episcopul Covasnei si Harghitei.

Armata Română a prezentat onorul. In frunte cu Brigada Vânători de Munte din Miercurea Ciuc, am pornit cu totii in mars spre centrul orasului. Niciodata nu a vazut orasul Targu Secuiesc atata dragoste românească. Inimile voastre au batut in piepturile fratilor nostri de sange si credinta. Grupului nostru format din Florin Palas, Crina Palas, Livia Stanga(Timisoara), Daniela Pătrunjel, Daniela Rusu, Ovidiu Comanac(Iasi), Paul-Cristian Dascalu, si subsemnatul, s-au alaturat si bucurestenii veniti cu Adrian Grigoriu si Mihai Tociu, care au oferit si ei peste 50 de steaguri tricolore românesti localnicilor. Traditiile noastre au fost prezente prin taranii din Zăbala, însotiti de Corul de copii “Sfântul Ioan Valahul” (coordonat de părintele Antonie Pintrijel), grupul „Izvorasul” si de talentatii dansatori de la Asociatia “Căciula”. Ne-am reîntâlnit cu neobosita profesoară Florentina Teaca, aflată in fruntea unei delegatii din Voinesti Covasna, însufletită de Junii Covasneni. Copiii cu icoanele pictate de Alexandra Pitrinjel, aflati in fruntea noastră, ne-au adus aminte de cei din Tara Făgărasului, atunci cand am fost la Doboi. Duhul Neamului a fost în acele micute mâini care tineau icoanele cu sfinţi români, alături de tricolorul românesc. Voi toti ati fost acolo cu noi, v-am purtat în suflet. Am fost cu steaguri, icoane si cântecele românesti care ne-au însotit de-a lungul istoriei. Ceilalti au venit cu bombe artizanale, construite de oameni iresponsabili, cu vechi state de serviciu in formatiunile extremiste maghiare, care au vrut, conform SRI SI DIICOT, să atenteze la viaţa atâtor români, in mare parte copii. Cand am plecat, Bunul Dumnezeu ne-a răsplătit cu un uimitor curcubeu ce era desenat clar printre nori. Lumina a răpus intunericul. Doamne ajută, dragi români! La mulţi ani, România!”

Doamne Ajută că SRI și DIICOT au destructurat prealabil atacul terorist secui! Se putea întâmpla o dramă inimaginabilă.

comentarii

de Petre la 3 decembrie 2015 - 00:04

Veniti cu totii alaturi de noi! Romania are loc pentru toti cei ce o iubesc.

Lasati un comentariu