Extremistul ce a pus la cale atentatul de 1 Decembrie dat de gol de un prieten

• publicat la: 23 decembrie 2015
Extremistul ce a pus la cale atentatul de 1 Decembrie dat de gol de un prieten

Potrivit celor mentionate  de romaniatv.net ,  serviciile secrete din Ungaria  au colaborat cu instituţiile abilitate din România pentru prevenirea actului terorist  de la Târgu Secuiesc, pus la cale de Beke Istavan încă din luna octombrie.

Beke a fost arestat preventiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la începutul lunii decembrie 2015, fiind anchetat de DIICOT pentru că a încercat să detoneze mai multe petarde puternice montate într-un dispozitiv exploziv de Ziua Naţională a României, în timpul parade militare din oraşul Târgu Secuiesc, unde suspectul locuieşte.

Înainte ca Beke să-şi pună planul în aplicare, în dimineaţa zilei de 1 decembrie 2015, autorităţile judiciare au declanşat mai multe percheziţii şi l-au reţinut pe suspectul principal. Mai multe persoane implicate în această tentativă de comitere a unui act terorist au fost, de asemenea, audiate şi domiciile lor au fost percheziţionate.Arestarea pentru 30 de zile a fost decisă după ce Beke a fost audiat la Înalta Curte de Casaţie şi Justitie. Acesta a atacat măsura, dar instanţa de control a menţinut-o.Deşi soţia lui Beke a clamat că suspectul nu cunoaşte limba română şi că autorităţile au comis un abuz pentru că au refuzat să-i aducă un translator, acesta a refuzat de fapt un translator, precizând că ştie foarte bine limba română şi că pricepe procedurile judiciare. Serviciile speciale au reuşit să plaseze tehnică operativă la o întâlnire a mai multor membri ai Mişcării 64 de Comitate, o mişcare radicală, şovină, care face propagandă extremistă şi incită la ură pe criterii entice.  La această întâlnire a fost discutat şi gândit atentatul pregătit pentru 1 decembrie 2015.

În timp ce Beke încerca să mintă autorităţile judiciare, prietenul lui, Hodor, dădea un interviu unui jurnalist maghiar căruia îi povestea cum a fost codificat cu cuvântul „pizza” dispozitivul pe care Beke voia să-l detoneze în timpul parade militare.

sursa romaniatv.net

Lasati un comentariu