Ia te uită cine vorbeşte! Un fin de primar careian şi şantajist ce acţiona la comanda unui inculpat emite opinii

• publicat la: 7 ianuarie 2016
Ia te uită cine vorbeşte! Un fin de primar careian şi şantajist ce acţiona la comanda unui inculpat emite opinii

Un neica nimeni care nu a arătat nimic  ca economist  iar ca jurnalist a ajuns de la director şantajist  ce apare în referatul DNA ca făcând parte din reţeaua de trafic de influenţă a inculaptului Govor Mircea la liber profesionist, care nu a organizat în viaţa lui un eveniment cultural dar le critică pe ale altora şi care e o frunză în vânt  pe la uşile celor ce plătesc mai bine, a ajuns să îşi dea cu părerea despre  Buletin de Carei, un ziar independent financiar.

Calomniatorul de serviciu, finul primarului Kovacs, nu se dezminte. Rămas fără postul de director în cotidianul sătmărean,  aplică pe  o pagină online  tactici de dezinformare şi calomniere  identice cu cele pentru care numele său apare în dosarul DNA în care este anchetat Govor Mircea, momentan în arest la Bucureşti. Potrivit DNA, Govor controla Gazeta de Nord Vest prin firmele care o editau, atât din punct de vedere al politicii editoriale, dar şi financiar. Astfel, vicele CJ Satu Mare cunoştea ce articole se publică în ziar, controla ce persoane sunt atacate şi uneori chiar îi indica personal  redactorului şef Szasz Lorand ce investigaţii jurnalistice să demareze. Aici.

Rămas şi pe dinafara cortidianului sătmărean, finul primarului Kovacs are tupeul de a emite opinii şi păreri despre   Buletin de Carei sau despre  persoane integre, cu plăţile la zi ale taxelor şi impozitelor spre deosebire de naşul său, primarul Kovacs, datornic dovedit, cu reţinere pe salariul de primar.

In lipsa de orice alt cap de acuzare la adresa consilierului Ciută sau a Buletin de Carei, adversarii incoruptibili ai naşului său, şantajistul fin de primar careian, are obrăznicia  să incite la ură intertenică, să pună etichete de  şovin sau incompatibil unor persoane doar pentru că nu fac parte  din grupul de interes pe care îl apără.

Încercările jalnice de a pune eticheta de şovin unui consilier lider de partid liberal ce a  făcut campanie pentru un etnic german la preşedinţia României şi care are la societatea sa privată ca secretară şi asistent personal o persoană de etnie maghiară sunt  tipice unui personaj ce încearcă să se ascundă de acuzaţiile din dosarul DNA.

Şi toate acestea în condiţiile în care tocmai el păcătosul a  proliferat  tot felul de mizerii la adresa sasului Klaus Johannis în campania electorală din 2014. Preşedintele Klaus Johannis a fost atacat şi linşat de finul primarului Kovacs în articole postate în ziarul unde era director. Le avem salvate.

Disperarea naşului că nu poate demonta acuzaţiile Buletin de Carei la adresa sa , de cheltuire păguboasă a banului public, de angajări pe criterii politice în primărie sau de recepţionare a unor lucrări înainte de a fi finalizate cum e cazul Centrului Social sau a clădirii noii Primării determină finul să iasă pe o pagină online cu minciuni numai bune de ascuns  coşmarul în care trăiesc careienii în ultima perioadă de timp. Străzi  impracticabile datorită nerespectării termenului de execuţie al Masterplanului pentru extinderea reţelei de apă şi canal, a lipsei racordului la consumator din proiectul după care a fost derulată execuţia aceleiaşi lucrări sunt subiecte evitate şi de finul primarului Kovacs dar şi de pagina oficială a Primăriei Carei sau de cei 2 consilieri personali ai primarului Kovacs, jurnalişti de meserie spun ei. Niciunul dintre jurnaliştii plătiţi din banul public careian se pare că nu mai calcă prin municipiul Carei pentru că altfel nu se explică tăcerea lor totală legată de starea străzilor şi drumurilor  municipiului Carei. În municipiul Carei mai avem drumuri de piatră  şi chiar de pământ încă de dinaintea începerii punerii în aplicare a Masterplanului pentru reţeaua de apă şi canal. În ultimii 8 ani în care a condus oraşul primarul Kovacs, nici măcar un monument românesc nu a fost reabilitat sau realizat din fonduri locale.

Deranjează  mult de tot   dezvăluirile  Buletin de Carei, susţinute de imagini de pe teren deşi oricine poate proceda similar. Finul primarului urmăreşte  adresa cititorilor Buletin de Carei şi este deranjat de cititorii din Bacău dar  nu coboară din bloc pentru a da piept cu realitatea careiană. Buletin de Carei  este şi va fi mereu  un ziar al careienilor, mai ales al celor de rând, al celor oneşti care îşi plătesc dările  conform legilor în vigoare.

Buletin de Carei va consemna şi pe mai departe problemele cu care se confruntă careienii dar nu cei care au  beneficiat de ochiul închis al legii. Dar  Buletin de Carei nu poate impune cititorilor săi conţinutul comentarilor postate de aceştia. În schimb  îşi asumă fiecare articol scris şi semnat de redacţie.

Nu Buletin de Carei poartă vina pentru că cititorii săi sunt consternaţi de ce  ce se întâmplă în municipiul Carei, oraşul unde consilierii UDMR, majoritari, au votat împotriva amplasării unui bust al poetului naţional Mihai  Eminescu la şedinţa din 24 februarie 2015. Nici de faptul că se taie sute de arbori dar nu se pot justifica cantităţile de cherestea rezultate. Nici de faptul că administraţia locală a acceptat un Masterplan care are lacune ce prejudiciază locuitorii oraşului. Sau de faptul că se alocă bani pentru achiziţionare de cai de rasă pentru  o asociaţie a unei consiliere din primărie dar nu se alocă bani pentru călugăriţele Greco-catolice românce care se ocupă de copii nevoiaşi la centrul social pe care îl patronează.

Cine e şovinul dintre  un primar care refuză repararea aleilor din cele 2 cimitire româneşti şi un consilier liberal care propune introducerea aerului condiţionat la o capelă romano catolică maghiară şi recondiţionarea aleilor  şi la cimitirul maghiar?

Cine e şovinul dintre un primar care angajează ca şi consilieri personali numai etnici maghiari şi un consilier liberal independent financiar care are ca  asistentă personală o persoană de etnie maghiară?

Cine e  şovinul dintre un primar preşedinte  al UDMR Carei care refuză comunităţii româneşti din oraş un viceprimar şi un consilier local, lider de partid liberal care are şi membrii de etnie maghiară?

În timp ce şantajistul fin de primar era stresat cu numărătoarea  virgulelor, Buletin de Carei găsea adăpost pentru o femeie de etnie maghiară ce dormea sub cerul liber în octombrie şi organiza  o strângere de fonduri pentru o tânără de etnie maghiară cu probleme locomotorii în urma unui accident! Cu ce evenimente organizate sau acţiuni caritabile se poate lăuda până  acum  finul primarului  Kovacs ?

Ce altă tactică mai bună decât incitarea etniilor maghiare şi române una împotriva alteia să găseşti pentru a ascunde  starea în care s-a scufundat oraşul condus exclusiv de reprezentanţii UDMR?

 

Daniela Ciută

comentarii

de emese la 7 ianuarie 2016 - 20:35

iar a ramas fara loc de munca si e la mana lui laios si banda lui….niste complexati care nu au fost in stare sa cstige nimic din munca lor ci numai din sparleala

de nasu la 7 ianuarie 2016 - 20:45

1… mai marele jurnalist uita ziua cand a luat-o in bot de la SORIAN 2….cand a umblat noaptea batand la geamul casei prietenilor sa-i recupereze geaca cu acte si tel..mobil de la TONA 3…timpurile trec oamenii mai uita dar in timp tot isi mai aduc aminte de asemenea oameni precum domnia ta de binele pe care la-i facut

de ATENTIE la 7 ianuarie 2016 - 21:22

Ma re pet cu scuzele de rogoare!
Dragi concetateni romani de etnie maghiara! Va rog sa nu va lasati indusi in eroare de el care a absolvit scoala politica Stefan Gheorghiu) . Articol dupa articol minimizeaza faptele si intentiile teroriste de la Tg Sacuiesc spunand ca DIICOT si SRI ar complota impotriva etniei maghiare.
Revoltator cum manipuleaza poporul. Daca SRI ar fi avut asemenea obiective, sigur 100% demnitarii maghiari ar fi fost cercetati si judecati de mult. Daca doar putin si-ar fi dorit asta SRI, Kovacs Eugen nu-si termina primul mandat ’96-’00. Nu va lasati manipulati de Boro. Romania este stat de drept si a demonstrat asta in ultimele doua decenii.
Bor = dezinformator
Bor = diversionist
Bor = sovinist
Bor = slugarnic
continuati voi va rog…….
P.S. In 5 minute puteti afla de pe internet ce aptitudini si-au dezvoltat cei ce au absolvit Stefan Gherghiu! Chiar merita sa cititi cateva randuri!

de ATENTIE la 7 ianuarie 2016 - 21:36

Altu’!!!!!! Dupa Bor mai e si Megye si Sza. Sza e o panarama veche. Alcolic, fripturist de marunti pe la Baie M, fara orice urma de caracter. Dar chiar asa, de cate ori ti-a platit consumatia Bai?

Ma Sza, nu ne poti prosti! Nu mai ai credibilitate! E buna ideia cu Phonixul, dute angajaza-te la ei si lasa-te de banii de santaj, de cei de mercenarie politica sau „taxele de protectie” mediatice.
Atat esti, un penibil jegos!

de Horia Mărieș la 7 ianuarie 2016 - 22:18

Recunosc spășit că mie, spre deosebire de BdeC, imi sunt foarte simpatici jurnaliștii careieni, mai ales fiindcă sunt mai nevinovați decât fecioarele.

Ce de exemplu: „Primarul din Odoreu a fost ţinta mai multor articole calomnioase în Gazeta de Nord Vest. Redactorul şef al publicaţiei a recunoscut şantajul. „La finele anului 2010, Govor Mircea şi Valer Marian (preşedintele PSD Satu Mare la vremea respectivă), aflaţi în redacţia cotidianului, mi-au comunicat că urmează să fie demarată o campanie de presă împotriva lui Pop Dumitru, motivând că acesta era un «penal», un personaj care «încalcă legea», astfel că la scurt timp după această decizie, a fost publicat la rubrica «Gura Târgului», articolul «Pentru cine bat clopotele, Mitică?». Reţin că acest articol mi-a fost dictat integral de către Valer Marian şi conţinea referiri la faptul că Pop Dumitru intenţiona să treacă la UNPR, dar şi la pretinse ilegalităţi comise din banii publici“, a declarat Sasz Lorand în faţa procurorilor. Campania de presă împotriva lui Dumitru Pop a fost dusă până la extrem. La indicaţiile lui Govor, ziariştii de la Gazeta de Nord Vest au creat chiar şi o rubrică zilnică special în acest sens, intitulată ”Rubrica lui Mitică”, în cuprinsul căreia apărea o poză în care Dumitru Pop era înfăţişat cu capul în jos.”

și ceva mai pe larg pentru cei curioși/interesați de can-canuri sătmârene cu Tehnic Asist (parcă numele ăsta îmi este cunoscut și de pe la Carei):

http://adevarul.ro/news/eveniment/cum-teroriza-mircea-govor-baron-psd-primarii-satu-mare-cusantaje-presa-pot-las-clienti-1_567ad6a837115986c6c00c06/index.html

Achtung! (sașii inteleg foarte bine vorba asta): N-am scris noi aceste texte „defăimătoare”, asta ca să se știe și ca să n-avem nici un fel de vorbe. Le-au scris alții (pe care noi nu-i cunoaștem,deci nu i-am putut influența de nici o culoare).

Eu unul zic să nu-i mai atingem pe jurnaliștii careieni nici măcar cu o floare, fiindcă sunt mai sensibili decât mimosa pudica. In plus, se pare, sau cel puțin ei asta afirmă pe tătie bloagele, că nici ustoroi n-au mâncat, nici gura nu le pute.

de JOJI la 8 ianuarie 2016 - 12:28

Dapai de ce se scriu toate informatiile si anunturile de la Primarie numai pe
opiniatu informat si anzicu r…t ? Sunt 3 „JURNALISTI „foarte bine informati,manipulanti si angajati ai primarului oblonizat de cei 3 rau informati.Mai bine s-ar ocupa de Site-ul Primariei,sa-l actualizeze ,sa-l puna la punct.Rade lumea de ei ca au 3 jurnalisti „informati” si site-l Primariei este abandonat de jurnalistii rau famati,platiti cu bani grasi,din banii careienilor abandonati !

Lasati un comentariu