Taxă nouă pentru deşeuri

• publicat la: 1 ianuarie 2016
Taxă nouă pentru deşeuri

Începând de astăzi a intrat în vigoare o nouă taxă de 80 de lei care se aplică pe fiecare tonă de deșeuri aruncate  la groapa de gunoi.

România are o taxă pe deşeuri la groapa de gunoi în valoare de 80 de lei pe fiecare tonă, începând din 1 ianuarie 2016, iar din 2017 aceasta va creşte la 120 lei/tonă, potrivit Ministerul Mediului, informează Agerpres.

Taxa care va fi percepută din 2016 se va aplica în paralel cu tariful de 15 euro încasat de administratorii gropilor de gunoi iar banii obţinuţi vor merge către Fondul de Mediu.

În România taxa pe groapa de gunoi se va situa sub nivelul perceput în alte ţări din regiune, în condiţiile în care în Ungaria se aplică o taxă de 34 euro/tonă la groapa de gunoi, iar în ţara noastră de 20 de euro de la 1 ianuarie 2016 şi de aproximativ 25 euro/tonă din 2017, noteaza  cotidianul.ro

În municipiul Carei, după închiderea gropii de gunoi de pe drumul Ghenciului, apar în diverse locuri de la periferia  oraşului,   grămezi de gunoaie menajere. Nimeni nu a fost prins asupra faptului iar locuitorii din jurul acestor gropi de gunoi apărute ad-hoc se plâng de faptul că ei plătesc taxa de salubrizare dar sunt nevoiţi să suporte duhoarea rezultată de la gunoaiele aruncate aiurea.

comentarii

de careienii la 1 ianuarie 2016 - 21:55

asa arata un oras dupa 2 mandate de jeno si lajos!
mereti de unde ati venit si lasati Careiul sa se dezvolte frumos . luati cu voi si poluarea din capatul orasului dupa care ati primit intaritoare euro!

de mark la 3 ianuarie 2016 - 19:25

Am strans deseurile din plastic si am vrut sa le arunc in conteinerele pregatite pentru acest scop,dar in jurul lor deja erau o gramada de Pet.uri aruncate, fiinca recipienti erau plini.Cred ca si asta s-a rezolvat.Lucram degeaba,mizeria in jurul conteinerelor este de nedescris(cum de fapt peste tot in oras).

de morar la 3 ianuarie 2016 - 23:23

asa arata si la stadion veceurile si asa arata si orasul!!!!ba da ce primar avem !!!!!!

de Viorel la 4 ianuarie 2016 - 11:54

un oras de gunoi!

de rudi la 5 ianuarie 2016 - 22:28

politia ce pazeste? unde is gardienii???

Lasati un comentariu