Guvernul ar putea introduce taxa generală de poluare

• publicat la: 5 iulie 2011
Guvernul ar putea introduce taxa generală de poluare

Guvernul ar putea introduce o taxă generală de poluare, a declarat astăzi ministrul Mediului, Laszlo Borbely. „Eu rãmân la ideea de a introduce o taxã de poluare cu ocazia înmatriculãrii maşinii în România, dar, în comitetul interministerial, am discutat şi despre o altã variantã: aceea a introducerii, pe viitor, a unei taxe generale de poluare, o taxã anualã care sã înlocuiascã taxa de primã înmatriculare”, a declarat ministrul, citat de Mediafax.

Borbely a refuzat să dea detalii suplimentare despre propunere, evitând să spună cui a aparţinut ea şi de când ar urma să înlocuiască actuala taxă de poluare plătită la înmatriculare.

Proiectul de lege privind noua taxă auto prevedea, în forma redactată în 17 iunie, ca taxa să fie redusă cu circa 30% de la 1 iulie 2011, dată de la care să înceapă şi procedurile de restituire a unei diferenţe de bani către proprietarii de maşini deja înmatriculate în ţară.

Documentul a fost însă refăcut prin eliminarea datei de 1 iulie 2011, fără să fie avansat un alt termen, astfel că momentul la care ar urma să fie introdusă taxa auto redusă cu 30% şi să înceapă restituirea banilor a devenit incert.

sursa jurnalul.ro

Lasati un comentariu