Accident mortal la Satu Mare

• publicat la: 14 April 2016
Accident mortal la Satu Mare

Neacordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a străzii, a fost cauza accidentului rutier produs astăzi în Satu Mare şi soldat cu decesul unei persoane.

În data de  14.04.2016, la ora  10.56, poliţiştii rutieri sătmareni au fost solicitaţi prin apel la SNAU 112,  să intervină la un accident rutier, produs pe b-dul I.C. Brătianu din Satu Mare.

Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au stabilit că, pe fondul neacordării priorităţii de trecere pietonilor, Gulya I.  de 44 de  ani,  din Satu Mare, conducând un autoturism pe b-dul I.C. Brătianu, l-a accidentat mortal pe Gheorghe Z. de 82 de ani tot din Satu Mare, pieton angajat în traversarea străzii pe trecerea de pietoni marcată şi semnalizată corespunzător.

Conducătorul auto au fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind negativ, totodată s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii unei eventuale alcoolemii.

Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.

În cursul zilei de 13.04.a.c., poliţiştii rutieri au acționat pe principalele artere din judeţ, în scopul determinării participanților la trafic să respecte regulile  de circulație.

Pentru neregulile depistate poliţiştii au aplicat 274  sancţiuni contravenţionale. Valoarea amenzilor aplicate depăşeşte suma de 26.000 lei.

Ca măsură complementară poliţiştii au reţinut, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 8 permise de conducere, majoritatea pentru depăşirea limitei de viteză şi au ridicat 3 certificate de înmatriculare.

Lasati un comentariu