Nimeni din Primărie nu ştie de depozitul de pe spaţiul verde de pe strada Căplenilor

• publicat la: 20 aprilie 2016
Nimeni din Primărie nu ştie de depozitul de pe spaţiul verde de pe strada Căplenilor

În cursul anului trecut, doi agenţi de la Poliţia Locală sunau  la poarta unui careian de pe strada Coposu   pentru a cere explicaţii legate de  prezenţa unor grămezi de pietriş pe spaţiul verde din faţa porţii.  Proprietarul  casei efectua lucrări de reparaţii şi avea nevoie de materiale de construcţii pe care pentru 2-3 zile le-a depozitat în faţa casei.

De mai mult de 2 săptămâni, pe strada Căplenilor , pe spaţiul public de pe marginea şoselei ce duce la Căpleni, între intersecţia cu strada Constantin Mille şi  intrarea la fosta garnizoană a Armatei, sunt depozitate grămezi  uriaşe de pământ, de moloz, resturi de ţevi sau grămezi de pietriş fără ca cineva să se sesizeze şi să ceară ceva explicaţii.

Lucrările la proiectul Apaserv  cofinanţat de UE, sunt realizate de  asocierea   SC Saminstal SRL- SC Poszet SRL- Keviep Epitoipari es Kereskedelmi KFT – SC Viakon Drum SRL.

La direcţia tehnică din Primărie nimeni nu cunoştea situaţia, la fel şi la serviciul Urbanism, unde am aflat că nu este eliberată nici o aprobare pentru firmele ce au ocupat acel spaţiu  verde din domeniul public.Toată lumea dă din umeri. Nici Poliţia Locală nu a remarcat acest depozit şi deci nu a  verificat nimeni deţinerea autorizaţiei sau a vreunei aprobări, măcar de formă.

Nu lipsesc nici din această zonă capcanele din iarbă,  gurile de canal descoperite.

Lucrările masterplanului implementat de Apaserv SA Satu Mare prevăd doar  introducerea reţelei de apă şi canalizare pe porţiuni bine stabilite şi nu prevăd distrugerea spaţiului verde al Careiului.

TOATE  zonele în care au fost efectuate lucrări de extindere reţea apă şi canalizare de Apaserv SA au rămas cu spaţiile verzi distruse, numai bune de  reabilitat pe banii careienilor.

Pentru porţiunea de pe strada Căplenilor, nu există nici un fel de aprobare pentru depozitarea  mormanelor de pământ şi câte altele.

Camioanele cu care se transportă aceste materiale sunt uzate moral şi fizic, nişte hârburi  ruginite pe patru roţi, cu numere roşii de Ungaria.

Pe zi ce trece, situaţia scapă de sub controlul administraţiei locale. Am ajuns ca  municipiul Carei, fiecare să facă ce doreşte, în funcţie de cunoştinţele pe care le are la primăria Carei.  Lipsa Planului Urbanistic General  în anul 2016 spune multe despre activitatea actualei administraţii.

Astăzi, ne aflăm în situaţia de a constata că nici  în ce priveşte  protejarea spaţiilor verzi, altele decât cele din centru,  nu se întreprinde nimic, firmele străine de oraş care efectuează lucrările de extindere a reţelei de apă având  posibilitatea de a face orice poftesc , ca într-un sat fără câini.

Anarhia cucereşte din ce în ce mai mult teren în Republica de la Carei.

Mai multe imagini pe pagina de Facebook a Buletin de Carei.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1075200125855407.1073741875.737726976269392&type=3

redacţia

Lasati un comentariu