Poliţia ne informează….

• publicat la: 17 iulie 2016
Poliţia ne informează….

O femeie de 77 ani din comuna Socond a ajuns la spital după ce nepotul său a lovit-o cu pumnii și picioarele

Conflictul dintre cei doi a avut loc la data de 15.07.2016, in jurul orei 18:40, la domiciliul femeii și a fost generat de o serie de discuții în contradictoriu. Pe fondul acestor neînțelegeri nepotul  I.F., de 45 ani , a lovit-o de mai multe ori cu pumnii și picioarele și amenințat-o cu moartea.

Cazul a fost sesizat polițiștilor chiar de către victimă, acesta  fiind transportată la UPU Satu Mare, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

In cauza se efectuează cercetări sub săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe si amenințare.

Evenimente rutiere

La data de 15.07.2016, ora 18:24, in localitatea Botiz, a avut loc un eveniment în care au fost implicate 3 autoturisme.  În fapt, un autoturism  condus pe contrasens de către O.D. , de 21 ani , a intrat în coliziune cu două autoturisme conduse regulamentar, de către o tânără de 31 ani și un bărbat de 60 ani. În urma impactului a rezultat rănirea ușoară a bărbatului de 60 ani -unul dintre conducătorii auto care circulau regulamentar, dar și a pasagerului aflat în autoturismul care circula pe contrasens.

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ și s-au recoltat probe biologice de sânge in vederea stabilirii eventualei alcoolemii.

O femeie de 65 ani care traversa strada regulamentar a fost accidentată ușor de un autoturism condus de către F.J. de 33 ani Evenimentul a avut loc la data de 16.07.2016 orele 13.08, pe bulevardul Traian, la intersecția cu str. Corvinilor din municipiul Satu Mare, pe fondul neacordării priorității de trecere a pietonilor.

Victima a fost transportată la spital  iar conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. Totodată i s-au recoltat probe biologice de sânge in vederea stabilirii eventualei alcoolemii.

 Coliziune frontală între o motoretă și un autoturism

Evenimentul a avut loc la data de 16.07.2016, orele 15.36, pe DC 103, in afara localității Socond.

E.T, de 32 ani, conducea o motoretă și pe fondul neadaptarii vitezei la condițiile de drum în curbă, a pătruns pe contrasens intrând în coliziune frontală cu un autoturism condus  de D.F. de 30 ani. În urma impactului a rezultat rănirea ușoara a motociclistului. Din verificările efectuate de către polițiști s-a stabilit faptul că tânărul de 32 ani nu poseda  permis iar motoreta nu era înmatriculata si nici înregistrata. Cei doi tineri implicați în eveniment au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ . Cercetările în cauză continuă.

Acțiunile desfăşurate de poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie  Judeţean Satu Mare în acest sfârşit de săptămână au avut drept scop asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, precum şi a principalelor cauze generatoare a accidentelor rutiere.

Astfel, în urma activităţilor desfăşurate au fost aplicate 209 sancţiuni contravenţionale, 141 dintre acestea conducătorilor auto care au încălcat prevederile O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, iar celelalte pentru nerespectarea normelor privind  ordinea şi liniştea publică şi desfăşurarea activităţilor comerciale.

Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 40.300 lei.

Ca măsură complementară, poliţiştii rutieri au reţinut 5 permise de conducere.

Lasati un comentariu