Primăria Carei faţă de satul Ianculeşti. Totul pentru Lac nimic pentru Căminul Cultural

• publicat la: 27 iulie 2016
Primăria Carei faţă de satul Ianculeşti. Totul pentru Lac nimic pentru Căminul Cultural

Satul Ianculeşti aparţine de UAT Carei. Frumuseţea locurilor şi pământul deosebit de roditor la care se adaugă şi lacul cu nuferi au atras  interesul administraţiei Kovacs dar nu în sensul întreţinerii acestora şi introducerii lor în vreun circuit turistic ci doar in interes de grup.

Este de notorietate totala indiferenţă din partea primarului preşedinte al UDMR Carei faţă de singurul sat din subordinea UAT Carei, un sat de moţi.  Singurul obiectiv în care primăria mun.Carei a investit  foarte mult în ultimii ani este lacul cu nuferi. Acesta a fost transformat în lac de  pescuit, administrat de consilieri UDMR Carei. Lunar se alocă sume deloc de neglijat pentru peşti, indiferent că este iarnă sau vară.

Articole de pescuit, rulotă, bănci, prestări servicii, material lemnos chiar , cheltuieli de protocol   sau Peşti, toate sunt decontate de consilierul Leitner  pentru lacul  de la Ianculeşti, conform celor menţionate în documentele contabile ale primăriei mun.Carei.

http://www.buletindecarei.ro/2016/05/pestii-consilierul-si-fotovoltaicele-in-republica-de-la-carei.html

După preluarea în administrarea primăriei mun.Carei, lacul a fost înconjurat cu SÂRMĂ GHIMPATĂ, fapt ce spune totul despre intenţiile acesteia.

Nu la fel este protejat Căminul Cultural din sat sau clădirea şcolii.

Căminul Cultural este în stare avansată de degradare , şcoala care a funcţionat până acum 20 de ani cu o microfermă şi o grădiniţă sunt de asemenea abandonate. Cererile delegatului sătesc Chiorean au rămas mereu fără răspuns. Administraţia Kovacs nu a dorit şi nu doreşte să acorde aviz favorabil solicitării lui Ciprian Chiorean de a le repara şi a le reda folosinţei comunităţii.

http://www.buletindecarei.ro/2014/10/uat-carei-refuza-satului-ianculesti-dreptul-la-camin-cultural-dar-le-confera-dreptul-de-a-plati-pentru-terenul-folosit-de-altii.html

http://www.buletindecarei.ro/2014/12/trafic-de-influenta-la-careicapela-mortuara-contra-voturiepisodul-2capela-fac-daca-cer-consilierii-psd.html

La fel ca în cazul capelei mortuare care a fost transformată de primar în obiect de troc politic.

Chiar în aceste condiţii viaţa culturală din Ianculeşti se încăpăţânează să existe. Moţii sunt urmaşi ai lui Avram Iancu şi nu se lasă cu una cu două.

Rămâne însă atitudinea primăriei mun.Carei  faţă de satul Ianculeşti, lipsa totală a investiţiilor pentru reabilitarea aşezămintelor culturale şi sociale, lipsa asigurării unui transport către oraş, a apei curente, a trotuarelor şi  mai ales a lipsei de susţinere pentru orice activitate culturală.

Buletin de Carei

comentarii

de Horia Mărieș la 27 iulie 2016 - 15:25

Poate să-mi explice și mie cineva, dar pe indelete, ca să ințeleg și eu, fiindcă pricep greu și uit repede, ce pisici de sfori se trag mai nou pe la Ianculești?

Careianul dezinformat care este mereu manevrat a scris / 8 ore ago /: „Alegeri amânate pentru funcţia de delegat sătesc în Ianculeşti”; „Potrivit legii, la alegerile pentru funcţia de delegat sătesc trebuie să participe primarul Eugen Kovacs, asistat de cel puţin trei consilieri locali. Cei trei consilieri, desemnaţi prin vot, sunt: Carmen Todea şi Ioan Oneţ, respectiv de consilierul ALDE Bujor Păuşan.”

Unde-i lege, nu-i tocmeală, dacă trebuie musai să participe primașul Kovács Jenö bácsi úr (și dacă are și destul sânge in instalație ca să o facă) să participe, este treaba și obligația lui.

Dar cum rămâne cu ăia trei consilieri pupincuriști „desemnați prin vot”?
Votul cui? Al consilierilor udemeriști majoritari?

Alții mai breji chiar nu s-au găsit?

Eu unul sunt de părere că dacă udemereul vrea să-și extindă influența și in satul de moți de câmpie, fiindcă s-a dovedit recent la alegerile locale că această uniune (szövetkezet) poate să domine dpdv politic județul (vox populi, vox dei), urmând ca în curând acest județ să fie alipit la Szabolcs-Szatmár și apoi înglobat in Ungaria, așa cum dorește de fapt și (răs)popitul Tökés, de ce nu-și face oare o organizație, o filială și in satul Ianculești, de ce vrea să pătrundă acolo prin interpuși, prin cozile de topor trădătoare de neam (Oneț, Păușan, Todea) înregimentate la pesedeu și la alde cine or mai fi și aștia și la ce echipă joacă ei?

Intreb și eu ca tot omul, nu dau cu parul.

Lasati un comentariu