O Crimă ce putea fi prevenită

• publicat la: 30 august 2016
O Crimă ce putea fi prevenită

Un recidivist cu acte în regulă a fost cazat de către Primărie alături de oameni paşnici  dar defavorizaţi ai sorţii în curtea Bibliotecii Municipale Carei.  Lipsa de măsuri împotriva sa din partea autorităţilor competente  după ce a băgat în spital un bărbat de 57 de ani după bătăile aplicate la data de 17 iulie 2016  au dus la repetarea situaţiei dar de această dată cu urmări tragice!

Semnalam în data de 18 iulie 2016 cazul unui bărbat de la una din locuinţele sociale ale primăriei Carei care a fost agresat fizic şi a ajuns cu multiple traumatisme la Spitalul  Judeţean Satu Mare. Acesta a fost agresat de un alt locatar de la locaţia respectivă, un recidivist cazat acolo cu acceptul tacit al Primăriei Carei.

http://www.buletindecarei.ro/2016/07/cuibul-terorii-de-la-carei-batai-crunte-aplicate-celor-ce-isi-deschid-gura.html

Agresiunea a fost semnalată şi de către portalsm.ro.

Situaţia de la locaţia respectivă este una de coşmar, o situaţie de neimaginat  pentru un municipiu cu pretenţii precum mun.Carei unde primăria a  accesat şi finalizat un proiect de 2 milioane de lei pentru un Centru Social.

La locaţia din curtea Bibliotecii Municipale Carei  Primăria agrează  Sală de Rugăciuni şi Centru de formare a liderilor creştini deopotrivă cu camere de locuit mixte adică pentru femei şi bărbaţi deopotrivă.

În acest imobil a fost cazat şi recidivistul care a  ajuns să agreseze locatarii în funcţie de starea sa de dispoziţie.

În urma bătăii crunte aplicate bărbatului ce a ajuns la Spitalul Judeţean şi a eliberării unui certificat medico-legal constatator, nimeni nu a luat nici o măsură de reţinere a sa pentru a da socoteală pentru faptele sale. Singura măsură adoptată a fost impunerea părăsirii  camerei sale din curtea Bibliotecii careiene.

În timp ce alţi locatari aveau camere mixte, recidivistul dispunea de o încăpere separată, frumos amenajată, totul cu buna ştiinţă a Primăriei Carei care are acolo un angajat de la DSPL ce supraveghează locatarii şi  prestează şi activităţi de …pastor.

Nici o autoritate competentă  nu  a luat nici o măsură împotriva celui ce a trimis în spital un om nevoiaş. Deci poţi călca în picioare un om fără ca să fii  reţinut.

Continuarea este cea firească. La o lună de la  externarea pacientului careian cu multiple traumatisme şi  preluarea certificatului medico-legal constatator  de Poliţia Municipală Carei, acelaşi agresor comite o nouă agresiune. De această dată deznodământul a fost tragic!

După părăsirea locaţiei din subordinea primăriei Carei, în data de 23 august  recidivistul careian  de 34 de ani a omorât în bătaie un bărbat de 41 de ani. Totul, pe fondul consumului de alcool. Victima locuia cu chirie la tatăl autorului. Din data de 23 august şi până în data de 27 când s-a predat, autorul crimei şi tatăl său au stat în casă cu cel decedat.

Cine răspunde moral pentru această crimă, având în vedere că se cunoşteau antecedentele  autorului?  Autorul a fost cunoscut ca un pericol social şi totuşi nimeni nu a dispus reţinerea sa preventivă în urma agresivităţii manifestate faţă de bărbatul din  spaţiul Primăriei Carei. Cine va răspunde pentru  acordarea acestuia de domiciliu comun cu  oameni paşnici ?

Cu puţină bunăvoinţă şi profesionalism, crima din 23 august ar fi putut  fi evitată. Buletin de Carei şi portalsm.ro au fost singurii care au semnalat despre situaţia de la Carei.

Buletin de Carei

 

comentarii

de Horia Mărieș la 31 august 2016 - 10:52

Situație impardonabilă.

IMPARDONÁBIL, -Ă, impardonabili, -e, adj. De neiertat. – Din fr. impardonnable. Sursa: DEX ’09 (2009)

După umila mea părere, cei care ar trebui să răspundă solidar (inclusiv penal, pentru favorizarea infractorului)

SOLIDÁR, -Ă, solidari, -e, adj. 1. Legat (de cineva sau de ceva) printr-o responsabilitate și un interes comun; unit. ♦ De care răspund în egală măsură și împreună mai multe persoane; spec.. – Din fr. solidaire. Sursa: DEX ’09 (2009)

alăruri de criminal, fiindcă, deși cunoșteau situația de fapt, n-au luat nici un fel de măsură preventivă, sunt cei de la Serviciul de asistenţă socială din cadrul UAT Carei, cei de la Poliția Locală Carei, subordonată Primăriei Carei și, nu in ultimul rând, cei de la Poliția Municipală Carei.

Că doar Careiul n-a devenit (încă) un sat fără câini.

Sper că procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Carei care este răspunzator cu ancheta penală să țină seama și de acest aspect, de loc unull neglijabil.

de Nagykaroly. la 31 august 2016 - 12:57

Corb la corb nu-şi scoate ochii.

Lasati un comentariu