Cutremur cu epicentrul în Vrancea

• publicat la: 24 September 2016
Cutremur cu epicentrul în Vrancea

Un cutremur moderat cu magnitudineade 5,3 grade s-a produs in zona Vrancea in noaptea de vineri 23 septembrie spre sambata 24 septembrie.

Cutremurul a avut loc la ora locala 2h11min20sec (23h11min20sec UTC). Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, epicentrul cutremurului a fost localizat in Muntii Vrancei, la Vest de NEREJU, judetul Vrancea (45,71 grade latitudine Nordica, 26,62 grade longitudine Estica).Cutremurul s-a produs la adancimea de 91,6 km si a avut magnitudinea de 5,3 grade pe scara Richter. Intensitatea maxima a fost de V-VI grade pe scara Mercalli. Cutremurul a fost resimtit pe arie larga in Muntenia, Moldova si Sudul Transilvaniei, dar si in Bulgaria si in Basarabia. Astfel, intensitatea seismului a fost de IV-V grade pe scara Mercalli in mai multe zone din centrul si Sudul Moldovei, dar si din Muntenia. La Bucuresti intensitatea miscarii seismice a fost de IV pana la IV-V grade pe scara Mercalli.
Seismul din noaptea de 23-24 septembrie 2016 a fost cel mai puternic eveniment inregistrat in Vrancea dupa 2014, cand la 22 noiembrie s-a produs un cutremur crustal cu magnitudinea de 5,7 grade in zona Marasesti-Panciu la adancimea de 41 km.

Seismul s-a resimţit şi la Iaşi, mai multe apeluri telefonice fiind înregistrate la dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) din partea cetăţenilor intrati in panica.

Imediat după cutremur, angajaţii ISU s-au deplasat în zona centrală a Iaşiului, la Palatul Braunstein unde  s-au desprins părţi din tencuiala clădirii.

comentarii

de Nagykaroly. la 24 September 2016 - 12:25

Se cutremura pamantul de atata hotie, minciuna ,hotie,rautate….. ura!!!Mare pacat!!!!

Lasati un comentariu