Şi un consilier personal al primarului Kovacs vrea drept la replică. Ameninţări şi copy-paste „în interesul informării corecte”

• publicat la: 3 octombrie 2016
Şi un consilier personal al primarului Kovacs vrea drept la replică. Ameninţări şi copy-paste „în interesul informării corecte”

Am primit pe adresa redacţiei un material din partea unuia dintre consilierii primarului Kovacs, cel domiciliat  în comuna Căpleni, în care adoptă o atitudine de victimizare, de ameninţare la adresa mea şi de încercare de a ascunde adevăruri care probabil dor.  Veţi putea urmări  acuze, jigniri şi…pasaje întregi de COPY PASTE .

La astfel de provocări  este supus Buletin de Carei din partea administraţiei Kovacs atunci când consemnează ceea ce apare pe un site al primăriei.

Reacţia tânărului consilier al primarului Kovacs, politician şi persoană publică, vine după apariţia articolului

http://www.buletindecarei.ro/2016/10/esti-careian-atunci-platesti-si-pentru-promovarea-comunei-capleni.html

Solicit celor care cunosc limba română nu numai la nivel de citit ci şi la nivel de înţelegere, să aloce 2 minute pentru a urmări unde în articol este învinuit acest cetăţean de lipsuri şi anomaliile din cadrul secţiunii Harta Carei ce apare pe site-ul primăriei Carei, www.municipiulcarei.ro. Omul confundă ,,întrebarea,, şi ,,coincidenţa,,  cu învinuirea ….

Pot să înţeleg că limba sa maternă nu este limba română dar de aici şi până la a inventa aprecieri  pentru a avea subiect de scris e cale lungă.

,,Să fie o  coincidenţă  faptul că unul din cei 2  consilieri personali ai  primarului Kovacs are  domiciliul în Căpleni şi este subordonat şi politic acestuia?,,  era întrebarea.

Deranjează întrebarea sau faptul că am remarcat  coincidenţa? De ce nu apar obiective din Foieni sau Urziceni?

Faptul că  Buletin de Carei a remarcat că la secţiunea Harta Carei de pe site ul www.municipiulcarei.ro apar şi instituţii din comuna Căpleni dar lipsesc unele din municipiul Carei a deranjat  în mod evident.  A  reacţionat  un personaj din imediata apropiere a primarului Kovacs,  ce face parte din  grupul de 3 jurnalişti  locali care atacă Buletin de Carei şi pe administratorul acestuia pentru dezvăluirile ce apar.

Personajul în cauză mă ameninţă chiar că va apela la  cei doi colegi din presa locală  pentru a continua bâlciul ce se doreşte a acoperi scăpările şi anomaliile celor din administraţia Kovacs ce fac posibilă existenţa acestei situaţii. Scenariul este deja binecunoscut şi oricum este aplicat de anul trecut.

Oare vrea UAT Municipiul Carei  să aibă numai contribuabili orbi şi muţi care să plătească taxe şi impozite dar să nu ceară socoteală pentru destinaţia banilor careienilor?

Aprecierile consilierului la adresa mea mă lasă rece pentru că  nu are nici o calitate în acest sens. Nu are nici o activitate a sa pe plan profesional  care să fie recunoscută la un anumit nivel care să îi permită să emită aprecieri.

Cetăţeanul  din Căpleni  are însă tupeul să mă ameninţe pentru că Buletin de Carei a  consemnat ceea ce apare pe un site oficial al primăriei Carei.  Mai mult, deşi scrie negru pe alb că pe Harta Carei apare Sala de sport din Căpleni sau stadionul FC Fortuna sau grădiniţa sau biserica reformată sau şcoala Fenyi Istvan sau străzi din comună, expeditorul  mesajului către Buletin de Carei selectează doar …Biblioteca. Harta Carei a apărut după ce am semnalat situaţia din decembrie 2015…

http://www.buletindecarei.ro/2015/12/primaria-carei-te-vrea-prost.html

În mesajul remis astăzi  apare…

,, se fac o serie de afirmații neadevărate, printre altele și faptul că, din vina unui consilier al primarului, care întâmplător domiciliază în Căpleni, mai multe instituții din Carei (cum ar fi Biblioteca), nu figurează pe harta municipiului Carei,,  ..

Care sunt acele afirmaţii neadevărate? Rog consemnare cu ghilimele, cu subiect şi predicat dacă se poate, adică cu materialul clientului.

Unde este neadevărul din propoziţia  Menţionăm că cel în cauză  a  candidat pe listele UDMR la Consiliul Judeţean Satu Mare la scrutinul din 5 iunie 2016.

sau din propoziţia

Găsim pe harta postată ca fiind Harta Carei stadionul FC Fortuna, şcoala Fenyi Istvan, sala de sport şi grădiniţa din Căpleni, biserica reformată precum şi străzile din comună.

sau

Nu găsim însă pe Harta Carei impresionanta Biserică Sf.Andrei sau cimitirul Rozalia sau Mestereszi din Carei sau Biserica  Sf.Anton de Padova de pe strada Independenţei

sau

Cei care doresc să se convingă, pot accesa secţiunea Instituţii publice  din Harta Carei dar şi străzi A-Z.

În lipsa  dovezilor, totul e doar o cacialma.

Am lăsat la final partea cu ameninţările cu instanţa pentru că nu a trecut o săptămână de la publicarea unui Drept la Replică al colegului său din presa ,,legată,,  de primarul Kovacs şi asemănarea este izbitoare de-a dreptul…a se citi  identică.

Cu alte cuvinte, pasaje întregi au fost preluate cu Copy-Paste de la Dreptul la replică al finului  primarului Kovacs  din data de 27 septembrie fără a fi menţionată…sursa.

Ar fi curios de urmărit dacă cititorii de limbă maghiară cărora se adresează acest consilier  vor beneficia şi de traducerea integrală a materialului  luat în colimator şi de semnalarea pasajelor  împrumutate de la colegii din presa locală  ca să redau  exprimarea folosită.

Daniela Ciută,

contribuabil careian onest şi ca persoană fizică şi juridică, nerestanţier, administrator Buletin de Carei, acţionar  firmă locală de producţie de  25 de ani, deţinător al Medaliei ,,Distincţia  Culturală,,  acordată de către Academia Română la aniversarea a 150 de ani,  co-finanţator al participării  ,,Şezătoare moţească din Câmpia Careiului,, cu 30 de persoane  la Festivalul Nopţi albe secţiunea folclor de la  Mangalia dar şi al altor evenimente culturale de amploare

Urmăriţi materialul semnat de un consilier al primarului Kovacs, subordonat acestuia şi pe plan politic.

drept la replica consilier primar

 

 

 

 

 

 

 

comentarii

de Horia Mărieș la 4 octombrie 2016 - 10:26

„Careianul / 2 ore ago: „Solidaritate de breaslă” Jurnalistul Megyeri Tamas Robert, proprietarul portalului Anziksz, ne-a rugat să publicăm integral un drept la replică transmis publicaţiei Buletin de Carei. Nu de alta, dar jurnalista Daniela Ciută, în loc să publice dreptul la replică în acelaşi loc în care a postat articolul denigrator la adresa jurnalistului Megyeri, a postat doar un simplu link la un fişier text. Bineînţeles, după ce a scris obişnuitele comentarii proprii.”

Eu nu sunt de loc din „breaslă”.
De altfel, gașca celor trei, pupincuriștii primașului, nici nu este o breaslă, fiindcă aduce mai mult a „csorda” .

[CSORDA (1) szó jelentése Magyar nyelv (1862) szótárunk szerint CSORDA (1) szó jelentése, értelmezése: (csor-da) fn. tt. csordá-t. Csoportban, seregben, falkában járó, legelő szarvasmarhák és sertések sokasága. Ökörcsorda, tehéncsorda, borjúcsorda, disznócsorda. Reggel kihajtani, estve haza ereszteni a csordát. Őrizni, legeltetni, megitatni a csordát. Derék dolog, három tehén egy csorda, valami számot kicsinylő gúnyos km. Egy-két tehén nem nagy csorda, az asszony csak oldalborda. Km. Átv. ért. megvetőleg mondatik oly emberek gyülekezetéről. kik baromi állapotban élnek. Csorda népek. Különböztetésül V. ö. GULYA, NYÁJ, MÉNES. Gyöke csor hasonló a vékonyhangu sereg, ser gyökéhez, és az egymás után (mint csorda szokott) következő számokat, sokaságokat jelentő sor szóhoz. Egyezik vele a német Heerde, Schar, tatár horda, chorda, persa csaranda, török szürü, és a latin cohors második alkatrésze.]

Poate tocmai de aceea, finul sas s-a făcut că plouă cu găleata, că nu vede și nici n-aude și nu a publicat (deci a cenzurat) comentariul meu având următorul text:

http://www.buletindecarei.ro/2016/09/un-drept-la-replica-documente-oficiale-pentru-modalitatile-de-plata-la-proiectul-realizare-parc-in-centrul-orasului-pe-spatiul-unui-parc-existent.html/comment-page-1#comment-52712

De fapt, nici nu mă așteptam ca finul sas să aibă șira spinării dreaptă. N-a avut-o niciodată. De publicarea în OdeC in extenso (integral), doar de dragul adevărului, a sentinței civile pronunțate la Judecătoria Carei în dosarul nr. 1971/218/2015 în ședința din 28.06.2016 si a încheierii din 12.07.2016, nici nu mai vorbim. O cireadă are numai propriul ei adevăr. Adevărul primașului.

de sany la 8 octombrie 2016 - 17:30

Să își bată coasa lingăii lui kovacs

Lasati un comentariu