Vizita Ambasadoarei Israelului, Tamar Samash, în județul Satu Mare

• publicat la: 14 October 2016
Vizita Ambasadoarei Israelului, Tamar Samash, în județul Satu Mare

 Prefectul judeţului Satu Mare, Radu Bud, a primit azi 14.10.2016 vizita Excelenţei sale doamna Tamar Samash, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Statului Israel la Bucureşti. La întâlnire au participat şi subprefectul Altfatter Tamas precum şi Decsei Nicolae, preşedintele Comunităţii Evreilor din Satu Mare.

  După o prezentare din punct de vedere geografic, economic, social şi politic a judeţului Satu Mare făcută de prefectul Radu Bud,  discuţiile s-au axat în special pe oportunităţile de cooperare economică, turistică şi culturală între cele două state precum şi pe mecanismele prin care Instituţia Prefectului coordonează  instituţiile guvernamentale şi locale care au implicaţii în promovare şi pot contribui la dezvoltarea investiţiilor.

Subliniind frumuseţea extraordinară a judeţului nostru şi a României, doamna ambasador şi-a exprimat convingerea că în câţiva ani România va deveni un pol regional de dezvoltare în Europa. La invitatia prefectului, a promis o revenire în judeţul nostru, inclusiv cu ataşatul economic al ambasadei şi cu posibili investitori din Israel în domenii precum agricultura, turismul şi industria, domenii pentru care judeţul Satu Mare este deosebit de atractiv.

Excelența Sa, ambasadoarea Israelului la București, Tamar Samash, a fost primită și de către președintele CJ Satu Mare, Pataki Csaba dar și de primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor.  Ambasadoarea Israelului a vorbit despre viitoarele cooperări dintre cele două țări, în special cu județul Satu Mare, din punct de vedere al culturii, turismului. Excelența Sa a mai vorbit despre comunitatea evreiască, posibilități de investiții, dezvoltarea relațiilor celor două popoare.

Președintele Consiliului Județean Satu Mare ,  Pataki Csaba a vorbit despre județul nostru. Acesta a subliniat faptul că în județul nostru conviețuiesc în armonie români, maghiari, șvabi, mai puțin evrei, însă comunitatea evreilor este prezentă și astăzi prin tradițiile și patrimoniul construit în trecut.  Una dintre principalele obiective al  Consiliului Județean Satu Mare este de a ajuta atât promovarea, cât și păstrarea identității.

„Datorită fabricilor mari, rata șomajului este foarte mică. Punem un accent foarte mare pe turism, deoarece pe teritoriul județului nostru sunt numeroase izvoare de apă termală, avem ștranduri respectiv numeroase atracții turistice. Turiștii au posibilitatea să ajungă în orașul Satu Mare cu avionul, deoarece avem un aeroport internațional modern. Din 31 octombrie 2016 vor porni primele zboruri spre Londra și vor urma mai multe curse internaționale. “ –a declarat președintele.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu