Accidente şi alte evenimente rutiere de sărbători

• publicat la: 26 decembrie 2016
Accidente şi alte evenimente rutiere de sărbători

La data de 24.12.2016, la ora 19.52, pe DN 1C  în localitatea Drăgușeni, un conducător auto de 28 ani, domiciliat în Gherța Mică, județul Satu Mare, conducând un autoturism înmatriculat în Italia, a accidentat ușor un minor de  9 ani, din Livada,  care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis și fără să se asigure. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind negativ, totodată s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii eventualei alcoolemii.

Polițiștii Serviciului Rutier au depistat circulând prin localitatea Babța, în data de 23.12.2016, la ora 22,30, un tânăr de 22 ani din Baia Mare, pe un motociclu neînamtriculat. Efectuând verificări suplimentare, polițiștii au constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule, iar la testarea cu aparatul etilotest s-a stabilit că avea o alcoolemie de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul este cercetat penal în prezent pentru conducerea fără permis de conducere a unui autovehicul neînmatriculat, cu o alcoolemie peste limita legală.

În dimineața zilei de  23.12.2016, în jurul orei 05.30,  polițiștii rutieri negreșteni au identificat în trafic pe strada Luna din localitate, un conducător auto în vârstă de  24 de ani,  care se urcase la volan după ce a consumat băuturi alcoolice. Fiind testat alcoolscop,  aparatul etilotest a indicat pentru acesta o concentrație alcoolică de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat. S-a întocmit dosar penal.

Polițiștii rutieri sătmăreni au fost solicitați să intervină pentru soluționarea unui eveniment  petrecut  în 25.12.a.c.în localitatea Amați. La fața locului, s-a stabilit faptul că o tânără conducătoare auto, de 18 ani, din orașul Livada,  posesoare a permisului de conducere  din acest an,  pe fondul neadaptării vitezei de deplasare la condițiile de drum acoperit cu zăpadă, a pierdut controlul asupra direcției de mers, intrând în coliziune cu un stâlp de susținere a rețelei electrice de pe partea dreaptă a drumului. Accidentul s-a soldat cu rănirea gravă a tinerei de la volan și cu rănirea ușoară a doi pasageri, respectiv o femeie de  38 ani și un minor de 11 ani, ambii din Odoreu. Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, cercetările urmând să continue pentru vătămare corporală din culpă.

În data de  25.12.2016, în cadrul controalelor rutiere efectuate, polițiștii sătmăreni au depistat în trafic doi conducători auto care s-au urcat la volan după ce au consumat alcool. Astfel, polițiștii Biroului Rutier au identificat la volanul unui autoturism care circula pe strada Martirilor Deportați din municipiu, un bărbat de 32 de ani din comuna Orașu Nou, care avea  o concentraţie alcoolică de 1,31 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Și patrula de siguranță publică din Satu Mare, formată dintr-un  polițist și un jandarm, au  depistat circulând cu autoturismul pe aleea Neajlov, un bărbat de 29 de ani, din Satu Mare, pentru care  aparatul etilotest a indicat o valoare a concentrației alcoolice de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În ambele situații s-a întocmit dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului.

 

Lasati un comentariu