Directori noi la şcolile gimnaziale careiene

• publicat la: 21 decembrie 2016
Directori noi la şcolile gimnaziale careiene

Buletin de Carei vă prezintă noile propuneri de directori de şcoli gimnaziale în urma vacantării lor prin concursul din data de 12 octombrie 2016. Validarea lor depinde însă de  Inspectoratul Şcolar şi de opinia primarului.

Conform metodologiei de organizare și desfășurare a concursului pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar, vineri 16 decembrie 2016, au fost validate rezultatele finale de către consiliul de administrație al inspectoratului şcolar județean. La nivelul județului Satu Mare, vor fi numiți în funcție, pentru o perioadă de 4 ani, 88 directori și 32 directori adjuncți. După validarea rezultatelor finale, în unitățile de învățământ din județ, au rămas vacante 47 funcții de director și 25 funcții de director adjunct.

În data de 21 decembrie, inspectoratul școlar județean va emite deciziile de încetare a detașării în interesul învățământului pentru directorii în funcție la acest moment, începând cu data de 9 ianuarie 2017 și vor fi emise deciziile de numire pentru funcțiile de director/director adjunct, începând cu data de 9 ianuarie 2017, pentru candidații care au promovat concursul.

Tot în data de 21 decembrie, pentru cele 72 funcții rămase vacante, vor fi aprobate deciziile de numire prin detașare în interesul învățământului până la organizarea concursului, începând cu data de 9 ianuarie 2017, dar nu mai târziu de sfârșitul anului școlar 2016-2017. Potrivit metodologiei de concurs, în aceste funcții nu vor fi numite persoanele care până la organizarea concursului au ocupat poziții de director sau de director adjunct în unitatea de învățământ respectivă și nu au participat la concurs, respectiv persoanele care s-au prezentat la concurs, dar nu au fost admise. În mod curios, tocmai directorii şcolilor gimnaziale careiene care se doresc desfiinţate prin comasare au fost declaraţi respinşi la concursul din data de 12 octombrie 2016 de la IŞJ.

În  cursul acestei săptămâni, la şcolile gimnaziale din Carei au avut loc şedinţe pentru desemnarea  posturilor de director rămase vacante în urma  concursului de la Inspectoratul Şcolar Judeţean. Dintre cele trei şcoli gimnaziale, doar la  Şcoala ,,Vasile Lucaciu,,  s-a reuşit desemnarea unui cadru didactic  pentru  funcţia de director, acesta fiind Ramona Maxim, profesor de biologie. Doamna prof.Ramona Maxim a mai deţinut  funcţia de director dar la Colegiul Tehnic  ,,Iuliu Maniu,,.

La celelalte şcoli gimnaziale nu s-a reuşit desemnarea unui  director , colectivele profesorale dorind păstrarea celor în funcţie. Decizia finală în cazul stabilirii persoanelor care vor ocupa postul de director aparţine însă Inspectorului General  şcolar care va ţine seama şi de părerea conducerii locale.

Pentru situaţia comasărilor şcolilor careiene, dezbătută de conducerea oraşului cu directorii liceelor şi pentru care la şcoala ,,Vasile Lucaciu,,  au fost organizate şedinţe cu părinţii,  încă nu a fost emis vreun comunicat oficial, totul fiind dezbătut ..sub capac.

Buletin de Carei

 

http://www.buletindecarei.ro/2016/12/s-o-s-scoala-vasile-lucaciu-carei.html

comentarii

de profesor la 22 decembrie 2016 - 08:37

nu ne mai amenintati ca desfiintati clasele de la gimnaziu daca nu suntem de acord cu comasarea!!!!
conducerea orasului si cu inspectoratul ne aduc iar in anii de ocupatie hortista!

de Viorel la 22 decembrie 2016 - 09:12

Chiar vreti sa distrugeti tot orasul domnule primar?Va bateti joc de banii nostri de simbolurile noastre si acum vreti sa ingropati si invatamantul gimnazial???

Lasati un comentariu