Trafic de influenţă reclamat de NOSTRA SILVA

• publicat la: 6 decembrie 2016
Trafic de influenţă reclamat de NOSTRA SILVA

Potrivit Federaţiei proprietarilor de păduri şi păşuni din România, NOSTRA SILVA, proiectul Parcului Naţional “Yellowstone European” a fost promovat în Guvernul României, la 14 septembrie 2016, de către Cristina-Daniela Paşca Palmer, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Un email trimis în 5 octombrie 2016 de Cristoph Promberger, directorul executiv al Fundaţiei Conservation Carpathia şi administrator al societăţilor comerciale care au achiziţionat peste 17.000 hectare în zona Munţilor Făgăraş, demonstrează faptul că proiectul Parcului Naţional “Yellowstone European” a fost promovat în Guvernul României, la 14 septembrie 2016, de către Cristina-Daniela Paşca Palmer, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Redăm citatul explicit:
„We also have an excellent minister of environment (she also pushed our agenda of a new Fagaras National Park through the government, the official procedure to establish the NP will start in October)”

Sau, în română (traducerea noastră):
„DE ASEMENEA, AVEM UN MINISTRU AL MEDIULUI EXCELENT (EA NE-A SPRIJINIT INAINTAND INITIATIVA NOASTRA DE INFIINTARE A PARCULUI NATIONAL FAGARAS IN GUVERN, PROCEDURA OFICIALA DE INFIINTARE A PN VA INCEPE IN OCTOMBRIE)”

Este o dovadă clară a faptului că ministrul Paşca Palmer, împreună cu secretarii de stat Erika Stanciu şi Viorel Lascu (foşti membri în consiliul director al Fundaţiei Conservation Carpathia), au preluat o iniţiativă privată a unor „vizionari” miliardari, uniţi într-un experiment de acapare a teritoriului României, şi au transformat-o în proiect al Guvernului României, al Statului Român.

sursa Nostra Silva

comentarii

de LEX LAPUSNEANU la 7 decembrie 2016 - 10:14

PARCUL NATIONAL MUNTII FAGARAS

Ce mai e de vanzare ?
1. Lemnul, una dintre ultimele bogatii ce-si mai are inca radacinile adanc infipte in glia Romaniei;
2. Oamenii care au mai ramas, si a caror radacini in pamantul acestei tari devin din ce in ce mai fragile;
3. Si apoi ???

Sunt 2 tabere, una pentru infiintarea Parcului National Muntii Fagaras si alta impotriva.

Scopul principal al infiintarii unui Parc National este acela de a conserva nealterat peisajul, flora, fauna, monumentele naturale, spre a fi oferite vizitatorilor in asa maniera si prin mijloace adecvate, incat acestea sa le lase nealterate, astfel ca si generatiile viitoare sa se poata bucura de ele.

Ce protejam: clima, aerul curat, padurile, lacurile, izvoarele montane de apa proaspata, flora si fauna, cu statut de unicat nu numai in Romania, dar si in Europa, rezervatiile naturale si geologice, pesterile, padurile virgine si multe altele.

Economic, cu cooperarea tuturor partilor interesate si privind la doua parcuri nationale remarcabile la nivel mondial, rezultatele obtinute sunt elocvente si pot oferi un exemplu bun de urmat:
a) Parcul National Yellowstone (SUA) a primit 4,1 mil.vizitatori in anul 2015, vizitatori care au cheltuit in comunitatile de langa parc, cca. 493,6 milioane USD, suma care a asigurat 7.737 locuri de munca in zona locala, aducand economiei locale un beneficiu cumulat de 638,6 milioane USD;
b) Parcul National Great Smoky Mountains (SUA), cu o suprafata de 211.415 ha (Muntii Fagaras – 200.000 ha) a fost vizitat de peste 10 milioane de persoane in anul 2014.

Scopul principal al celor care se opun infiintarii unui Parc National este acela de a continua:
1. Taierea la ras fara replantari si vanzarea rapida a padurilor ramase(cam 50%, dupa cum se observa cu ochiul liber din orice parte te-ai gasi in apropierea Muntilor Fagaras). Urmarile vor fi distrugerea faunei si florei, eroziunea solului, schimbari climatice majore si transformarea muntilor intr-o uriasa pasune montana(ca in Marea Britanie);
2. Constructia de mini hidrocentrale pe raurile mici de munte. Urmarile sunt deja simtite prin distrugerea regularizarii naturale a captarii acestor surse de apa potabila si a populatiei piscicole;
3. Vanarea fara restrictii a trofeelor faunistice aducatoare de Euro( Ursul Carpatin, Capra Neagra, Porcul Mistret s.a);
4. Transformarea Transfagarasanului in cel mai inalt Talcioc din Romania.

Economic, cu cooperarea tutror partilor interesate, cam in 10 ani, cand nu va mai fi nimic de vanzare, ne vom transforma in ciobani si vom duce oile pe cele 200,000 ha de noi pasiuni formate in locul padurilor din fostii Munti Fagaras.

“Baietii destepti” pe de alta parte, isi vor strange agoniseala si se vor muta in alta parte, unde mai este ceva de vandut, purtand cu ei deviza dobandita in lupta : “Dupa noi potopul !”. Iar dupa ani, cand mioarele vor fi “multe, mandre si cornute”, ei se vor intoarce, SIGUR.

Lasati un comentariu