Monografia Protopopiatului Carei

• publicat la: 27 februarie 2017
Monografia Protopopiatului Carei

A apărut recent la Editura Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, Monografia-Album a Protopopiatului Carei, a şasea monografie-album din Eparhie, din cele opt protoierii.

Este o lucrare de 371 de pagini care cuprinde istoricul celor 78 de parohii din protoierie, după o formulă de redactare care include istoricul comunităţii parohiale, istoricul bisericii parohiale, cimitirele, profilul parohiei, lista preoţilor care au slujit de-a lungul anilor, a epitropilor, al cântăreţilor de la strană, activităţile social-filantropice, având alăturate textului cele mai reprezentative fotografii realizate cu locaşul de închinare.

Cuvântul înainte al monografiei este scris de Preasfinţitul Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, iar istoricul protopopiatului este redactat de protopopul Marian Crainic.

Monografia este un instrument de lucru pentru istoricii bisericeşti, studenţi şi elevii seminarişti. La finalul lucrării este prezentată harta administrativă a Episcopiei. În Protopopiat, alături de cele 78 de parohii mai sunt 14 filii şi trei mănăstiri. Pe coperta I este redată biserica din Carei cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtor de mir”.

Părintele protopop Crainic  a afirmat că lansarea acestui volum va avea loc în curând, la o dată care se va comunica din timp.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu