De vineri poliţiştii locali din Cluj Napoca patrulează cu un Segway

• publicat la: 20 mai 2017
De vineri poliţiştii locali din Cluj Napoca patrulează cu un Segway

Poliţiştii locali din Cluj au primit vineri un vehicul neconvenţional de tip Segway, cu care vor patrula non-stop în Parcul Central.

”La început e greu, până te obişnuieşti, dar după ce te-ai obişnuit şi ai făcut câteva ture, e în regulă. Până acum mergeam pe jos 6 – 7 kilometri pe zi”, spune un poliţist.

Poliţiştii vor patrula cu noul vehicul, prin Parcul Central, vehiculul având o viteză maximă de 20 de kilometri pe oră.

Şeful Poliţiei Locale din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, Marcel Bonţidean, a declarat că deplasarea este mult mai rapidă, se acoperă o rază mai mare de acţiune de către poliţiştii locali, iar intervenţia este mult mai promptă.

”În ceea ce şi-a propus Poliţia Locală referitor la apropierea de cetăţean, rezolvarea cât mai rapidă a problemelor acestuia, începând de vineri a fost pus în funcţiune un robot de transport, un vehicul neconvenţional de tip Ninebot Elite Segway, care va fi folosit în Parcul Central al municipiului Cluj-Napoca. S-a dovedit că deplasarea este mult mai rapidă, se acoperă o rază mai mare de acţiune de către poliţiştii locali, iar intervenţia este mult mai promptă. Robotul de transport a costat 14.000 de lei şi prinde o viteză maximă de 20 de km/h. Va fi dotat cu girofar şi claxon. Un astfel de vehicul este o premieră pentru poliţiştii locali din România”, a spus Bonţidean.

Segway va fi folosit non-stop în misiuni de patrulare, de depistare a persoanelor care încalcă legea, care parchează ilegal, a cerşetorilor, dar şi la intervenţii în traficul aglomerat, pentru că poliţiştii locali se pot deplasa mai uşor şi mai rapid decât cu o maşină, mentionează Mediafax.

Rafael Ghib, unul dintre poliţiştii locali desemnaţi să folosească noul mijloc de transport, a declarat că nu a fost greu să-l folosească.

Lasati un comentariu