La Carei „Europa la ea acasă – Actori reprezentativi din țările Uniunii Europene”

• publicat la: 9 mai 2017
La Carei  „Europa la ea acasă – Actori reprezentativi din țările Uniunii Europene”

Marți, 9 mai 2017, în jurul orei 11.00, în Parcul dendrologic din municipiul Carei, reprezentanții Direcției de Cultură și Sport a municipiului Carei și ai Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi” au deschis oficial proiectul intitulat „Europa la ea acasă – Actori reprezentativi din țările Uniunii Europene”.

Proiectul lansat în anul 2013, constă în denumirea în mod simbolic a aleilor din parcul ce înconjoară Castelul Károlyi după numele unor personaje marcante din țările membre ale Uniunii Europene și are ca scop cunoașterea valorilor culturale europene. În 2013 plăcuțele au înfățișat poeți reprezentativi din U.E., în 2014 au fost expuși cei mai reprezentativi fotbaliști din țările U.E., în 2015 muzicieni reprezentativi, în 2016 artiști vizuali reprezentativi, iar anul acesta aleea principală din Parcul Dendrologic va „găzdui” plăcuțe cu cei mai reprezentativi actori din țările U.E.

Fiecare plăcuță conține lângă imaginea actorului sau actriței, steagul țării, date despre perioada în care a trăit, filme cunoscute în care a jucat, premii importante obținute, precum și un cod QR cu ajutorul căruia se pot afla mai multe informații despre actor, folosind un telefon inteligent. Alături de plăcuțe pot fi admirate și drapelele fiecărui stat al Uniunii Europene, inclusiv drapelul U.E.

 

Proiectul a fost realizat cu sprijinul Ambasadelor sau Consulatelor țărilor U.E. din România. Organizatorii aduc mulțumiri pe această cale, acestora. Realizatorii proiectului sunt: Bogdan Georgescu, Dragoș Georgescu, Fastus Josef, Hadfi Emese și Adrian Ștefănuți.

Designul grafic a fost realizat de Fastus Josef. Dintre actorii care se regăsesc pe plăcuțe enumerăm: Maia Morgenstern, Juliette Binoche, Marcello Mastroianni, Latinovits Zoltán, Rutger Hauer, Ingrid Bergman, Relja Bašić, Sotiris Moustakas, Richard Harris, Hedy Lamarr, Diogo Morgado, Rutanya Alda, Anthony Hopkins, Javier Bardem, Andrzej Seweryn.

comunicat

Lasati un comentariu