Noapte albă la Muzeul Carei

• publicat la: 21 mai 2017
Noapte albă la Muzeul Carei

În noaptea dintre 20 şi 21 mai 2017, la Castelul Károlyi din Municipiul Carei a avut loc evenimentul intitulat „Noaptea Muzeelor”, în organizarea Muzeului Judeţean Satu Mare – secţia Carei şi Fundaţiei Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károyi”

Programul de vizitare a Castelului Károyi şi a Muzeului Municipal Carei a fost unul extins, între orele 09.00 şi 24.00, iar între 18.00 şi 21.00 a avut loc programul artistic.

Manifestările au debutat la ora 18.00 cu o paradă a animatorilor în costume de epocă în jurul castelului şi pe străzile din centrul oraşului, după care au continuat în castel cu o demonstrație de scrimă susținută de secția de scrimă a Clubului Sportiv Municipal Satu Mare. Vizitatorii au putut admira şi o mică expoziție de maşini de epocă, aflate la intrarea în castel.

În perioada desfăşurării manifestărilor artistice, animatori, membri ai formaţiei de dans „Magic Dance” alături de coordonatoarea Raluca Păvăluc de la Centrul Cultural Carei, membri ai trupei de teatru de amatori de la Centrul Cultural Carei, dar şi voluntari costumaţi în haine de epocă au întreţinut atmosfera în sălile castelului.

La eveniment au fost prezenţi şi reprezentanţi ai Ordinului Cavalerilor de Malta.

Pe toată durata acestei zile, castelul din Carei a fost vizitat de aproximativ 1200 de persoane, de toate vârstele.

Organizatorii evenimentului au fost Muzeul Județean Satu Mare – secţia Carei, Fundaţia Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károyi” cu sprijinul Consiliului Judeţean Satu Mare, Direcţiei de Cultură şi Sport a Municipiului Carei și Clubului Sportiv Municipal Satu Mare – secția de scrimă.

 comunicat

Lasati un comentariu