Primarul Kovacs incită împotriva Adunare Generală ASTRA la Carei prin finul său plătit ca PFA din banii careienilor

• publicat la: 15 mai 2017
Primarul Kovacs incită împotriva  Adunare Generală ASTRA la Carei prin  finul său plătit ca PFA  din banii careienilor

Foi de dafin, furculiţe şi alte cele pentru chefurile UDMR Carei plătite de primarul Kovacs din banii careienilor  iar când vine vorba de manifestare românească de amploare cu participarea Academiei Române la Carei  scoate la înaintare presa de scandal.

În urmă cu o săptămână am fost la Primărie pentru o discuţie cu primarul Kovacs, preşedintele UDMR Carei în legătură cu bustul lui Mihai Eminescu şi Adunarea Generală ASTRA ce va avea loc în octombrie la Carei. Materialul înregistrat la Registratură a ajuns  la secretarul juridic Sroth care apoi l-a  pus în mapa primarului. La fel ca în cazul materialului oferit personal lui Kovacs  Eugen legat de ,,Realizare parc în centrul oraşului ,,     adică acolo unde era de 50 de ani şi care se dorea justificat din punct de vedere al cercetării organelor careiene. Primarul Kovacs  plăteşte din banii careienilor scribi pentru a face treaba murdară în locul lui.

https://opiniedecarei.com/2017/05/15/adunare-generala-astra-cu-cazare-si-mancare-pe-banii-careienilor/

Pentru că nu a avut curajul să poarte o discuţie  public[ sau s[ ofere un comunicat, primarul a oferit finului său , pe care îl plăteşte ca PFA din banii careienilor , ocazia de a  face ce ştie el mai bine, adică de a  incita împotriva oricărui  opozant al său.

Revenind, UAT Municipiul Carei plăteşte  până şi foile de dafin de la chefurile UDMR Carei  ca să nu mai vorbim de toate manifestările care au ca participanţi etnici maghiari.

http://www.buletindecarei.ro/2016/06/foi-de-dafin-boabe-de-piper-sau-chimen-comandate-pe-banii-careienilor-pentru-udmr-carei-chiar-inainte-de-a-fi-cerute.html

Nu ne aşteptam deloc la vreo aprobare  de susţinere a unui eveniment ce face cinste oricărui oraş din România dar aşa se procedează. Dacă nu am fi depus cerere de  sprijin  ar fi strigat  primarul prin gura finului său că nu a fost invitat şi solicitat.

La fel a procedat şi cu bustul lui Mihai Eminescu. După ce timp de 2 ani de zile ASTRA Carei s-a luptat pentru a obţine aprobare de amplasare, vine acum primarul şi afirmă că el a dorit şi a umblat după amplasare bust Mihai Eminescu. Evident fără a face dovada pe ordinea cărei şedinţe de Consiliu Local a introdus proiectul. Pentru că  nu există niciun document care să ateste cele afirmate de primar.

Aversiunea ,manifestată de primar împotriva  manifestărilor româneşti nu este pentru nimeni o noutate. Este  în stare să stea ascuns când în oraşul nostru vin la  manifestări  culturale  Mitropolitul Andreicuţ, academicieni titulari, profesori universitari  sau când are loc  Festivalul  de Datini şi Obiceiuri de Crăciun  sau când în 2015 au venit campionii mondiali Cristian Gaţi şi Ştefan Birtalan el era în curte la liceul Calasantius sau  când am organizat  simpozionul dedicat  Cetăţeanului de onoare al oraşului George Pteancu, membru al ASTRA, preşedinte al Asociaţiei învăţătorilor sătnăreni, toate aceste manifestările  beneficiind de prezenţe la nivel  academic şi universitar.

Aşa ştie primarul Kovacs să cultive buna înţelegere între etniile ce formează oraşul Carei. De altfel ce aşteptări poţi să ai de la un primar care   refuză   viceprimar român sau alt reprezentant român în conducerea unui oraş multietnic?

Va scrie finul primarului şi despre modul în care acordă finanţare ,,culturală,, pentru cei din familiile celor ce fac parte din instituţii de control ale statului?

Despre faptul că am organizat şi realizat la Carei  manifestări de mare amploare, cu sute şi mii de participanţi la care am asigurat şi protocolul din contribuţia exclusivă a membrilor ASTRA Carei şi a sponsorilor din oraş şi judeţ ? Sau despre faptul că an de an vin membrii titulari ai Academiei Române la Carei cu ocazia zilei de 25 octombrie iar primarul Kovacs nici măcar nu catadicseşte să salute delegaţia …

E greu pentru omul primar care are reţinere pe salar pentru datoriile neplătite şi care foloseşte personal maşina cumpărată din banii Fundaţiei de promovare a turismului  să găsească  o cale de dialog cu persoane integre, persoane care contribuie la bugetul local şi de stat şi nu au nevoie în scop  personal de niciun beneficiu.

Prin faptul că aţi apelat la finul dvs pentru a  incita împotriva  unei Adunări Generale ASTRA la Carei cu participarea Academiei Române nu aţi făcut altceva domnule primar decât să vă faceţi de râs şi să vă arătaţi  limitele.

Asociaţiunea ASTRA Carei a avut în acest sfârşit de săptămână o primă întâlnire cu comitetul de organizare al Adunării Generale ASTRA din octombrie în prezenţa domnului preşedinte prof.univ.Dumitru Acu. Domnule primar Kovacs nu are rost să vă agitaţi degeaba pentru că manifestarea românească tot va avea loc aşa cum au loc şi cele maghiare pe care le susţineţi necondiţinat  fără ca cineva să facă valuri .

Daniela Ciută

comentarii

de mihai la 15 mai 2017 - 10:19

Primarul Careiului este o jigodie de nedescris carei sustine numai pe unguri parca noi romani le santem inferiori dar sa nu uite ca noi santem stapani acestui pamant .Careiul este pamant ROMANESC daca nu le convine este aproape granita si nimeni nui opreste sa plece in ungaria DRUM BUN hotilor .

Lasati un comentariu