Misiuni ale pompierilor sătmăreni

• publicat la: 25 iulie 2017
Misiuni ale pompierilor sătmăreni

O femeie de 77 de ani a fost salvată de pompierii militari

În seara zilei de ieri, în jurul orei 20.36, un apel primit la numărul 112 solicita intervenţia echipajelor specializate pentru salvarea unei persoane aflate într-o potenţială situaţie de urgenţă.

La adresa indicată, s-au deplasat cu operativitate un echipaj de pompieri şi un echipaj S.M.U.R.D. din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare care, acţionând cu accesoriile din dotare, au pătruns prin fereastra uneia dintre încăperi în apartamentul situat la ultimul etaj al unui bloc de locuințe cu patru nivele din municipiul Satu Mare.

În dormitorul locuinţei, salvatorii au găsit-o pe proprietară aşezată pe podea, în stare de conştienţă. Echipajul medical a constatat faptul că pacienta era grav bolnavă, motiv pentru care nu putea să se deplaseze.

Femeii i s-a acordat asistenţă medicală la domiciliu, ulterior fiind transportată la Unitatea Primiri Urgenţe din Satu Mare pentru continuarea investigaţiilor medicale.

 

Cadavru gasit în râul Someș

În data de 25.07.a.c, în jurul orei 07.30, un echipaj de căutare – salvare din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare cu barcă pneumatică, în colaborare cu un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean a intervenit pentru degajarea unei persoane înecate în albia râului Someș.

La ora 06,46 Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Someș” a fost anunțat printr-un apel la numărul unic pentru apeluri de urgență 112, că se observă trupul unei persoane în stare de inconștiență, posibil inecată în răul Someș în zona podului de cale ferată.

Ajunși la fața locului, pompierii militari au adus la mal trupul neînsuflețit al unei persoane de sex masculin în vârstă de aproximativ 17 ani, pe care l-au predat echipajului S.A.J., care a constatat decesul.

Lasati un comentariu