Primăria Carei joacă alba-neagra cu Consiliul Local. Milioane de euro din afaceri cu apa termală pusă în curat după semnalările Buletin de Carei

• publicat la: 30 august 2017
Primăria Carei  joacă alba-neagra cu  Consiliul Local. Milioane de euro din afaceri cu apa termală pusă în curat după semnalările Buletin de Carei

Miercuri 30 august 2017  a avut loc sedinta ordinara a Consiliului Local Carei. O noua rectificare bugetara a fost votata de catre toti consilierii locali pentru acordarea salariilor cadrelor didactice .

Tot in cadrul sedintei de astazi consilierii au votat un proiect de hotarare ce contine reguli privind instruirea salariatilor in domeniul situatiilor de urgenta .  Ce nu au aflat consilierii locali inaite de aceasta sedinta este ca departamentul de situatii de urgenta din cadrul Primariei Carei nu are niciun angajat. Faptul a fost confirmat de secretarul juridic  care a afirmat ca va fi scos la concurs un post in cadrul acestui departament.

 
Nu este singura anomalie ca să nu spunem depărtare  de legal.  Pentru a primi aprobarea de la Ministerul Turismului privind încadrarea Careiului ca si statiune de interes local  trebuiesc puse în curat toate documentele care atestă că avem puţ de apă termală legal  si că acesta este funcţional.  Potrivit celor declarate de primarul Kovacs, putul a fost forat în perioada în care era primar  domnul Bereteanu. Primăria Carei a concesionat strandul termal  luat de la Consumcoop către o firmă privată, la început pentru 300 de euro chiria pe an iar acum pentru suma de 1.000 euro pe an. Deci oraşul câştigă de pe urma ştrandului  său suma de o mie de euro pe an.
In toată această perioadă de exploatare comercială  a apei termale , resursa naturală naţională, nimeni nu a plătit un leu redevenţă si nu a avut autorizaţie de exploatare .
Actiunile de intrare în legalitate au început după  semnalările Buletin de Carei din septembrie 2014!

http://www.buletindecarei.ro/2014/12/apa-geotermala-exploatata-ilegal-in-carei-anrm-nu-isi-protejeaza-resursele.html

La sedinta de miercuri 30 august 2017,  una afirma primarul şi alta este consemnat în  documentele puse la dispoziţia consilierilor.

Astfel, primarul Kovacs afirma ca încurcatura provine de la ANRM  doar că ANRM nu avea consemnat în anul 2014 nici o sursă de exploatare apa termală la Carei!

Administratia locala Carei afirmă în faţa consilierilor locali că extrasul de carte funciara se referă la strada Livezilor , ca putul de apa termala nu se intabuleaza pentru ca nu este o constructie  dar trebuie preluat in domeniul public.

Daca afirmatiile primarului si a persoanei de la serviciul proiecte din Primarie sustina ca putul nu este un imobil  atunci de ce in acte APARE TRECUT CA SI IMOBIL?

Cine spune adevarul despre situatia putului de apa termala din Carei?

Cine va plati daunele cauzate statului roman prin utilizarea a peste 12 ani a apei termale in mod gratuit in conditiile in care statul roman este cel care suporta salariile profesorilor si a medicilor si a judecatorilor si a pompierilor, etc?

Cineva a incasat milioane de euro din afacerea cu apa termala de la Carei iar acum primaria a facut demersurile de punere in curat a documentatiei de exploatare.

La sedinta din 3 decembrie 2014 au fost alocati tot din banii careienilor 84.500 lei pentru aprobarea:,,PROGRAMULUI DE EXPLOATARE PERIMETRUL CAREI – F 4714 – jud. Satu Mare cu  documentatia privind perimetrul de exploatare Carei, in suprafata de 0,15 kmp, cu limita de adâncime de 1600 m, pentru a asigura apa geotermală pentru ştrandul termal din localitate. Costurile lucrării  au fost de  84.500 lei  din bugetul local  in conditiile in care firma care exploateaza in scop comercial apa termala este una privata.

Milioane de euro au curs ani de zile in buzunarele  altcuiva decât ale municipiului Carei care trebuie să se îndatoreze la bănci pentru fiecare investitie dar  lasă să i se scurgă printre degete  bani frumosi.

Daniela Ciută

 

 

Lasati un comentariu