Şah-Mat la bugetul local

• publicat la: 26 septembrie 2017
Şah-Mat la bugetul local

Aflăm din presa sătmăreană că Primăria Satu Mare nu recepţionează lucrări neconforme de la modernizarea unei străzi.

https://presasm.ro/foto-primaria-satu-mare-dat-sah-mat-unei-firme-de-asfaltari-nu-receptioneaza-lucrarea/

Pentru careieni, poziţia administratorul public Maskulik Csaba  este un fel de Fata Morgana  adică  o iluzie  pe care nu speră să o vadă repede concretizată. Avem străzi unde din asfaltul recent turnat răsar păpădii sau alte ierburi! Avem străzi unde s-a trântit câte o lopată de asfalt peste trotuarul vechi şi  s-a consemnat că a fost asfaltată strada. Aţi văzut vreodată pe vreuna dintre străzile careiene  vreun picior de administrator public?

În Carei au fost semnate recepţii la obiective care încă nu sunt finalizate sau sunt destinate şi altor activităţi decât cele pentru au fost alocate fondurile europene nerambursabile, vezi cazul Centrului Social Carei de pe strada Progresului.

Nu cu mult timp în urmă am semnalat faptul că noul sediu al Primăriei Carei  este considerat ca fiind finalizat şi deci cu recepţia semnată dar cine răspunde pentru igrasia care a  invadat pereţii?

http://www.buletindecarei.ro/2017/07/bomba-igrasia-a-iesit-de-dupa-primele-2-milioane-de-euro-bagate-in-cladirea-primariei-carei.html

Mai mult, contractul de lucrări 1679 semnat în anul 2010  avea ca termen de finalizare luna noiembrie anul  2011. Contractul a fost  întocmit net in favoare executantului şi defavoriza  institutia Primăriei.

Astfel, este stipulat că dacă beneficiarul, Primăria Carei nu plăteşte lucrările conform graficului, penalizările să fie de 0,2%/zi în timp ce penalizările pentru executant în caz de nepredare la termen să fie de doar 0,1%/zi  dar  nu mai mult de 10% din valoarea lucrării.

Primăria Carei  nu a avut până în prezent  prin administratorul public nici o tentativă de punere în aplicare a condiţiilor din contractul 1679/9.02.2010.

Cu alte cuvinte Primăria Carei a dat şah-mat contribuabililor careieni prin gestionarea defectuoasă a dărilor plătite de aceştia.

Materialul de mai sus nu este o denigrare la adresa oraşului Carei ci o constatare  amară a celor ce se petrec în administraţia locală. Cei care se simt vizaţi sunt rugaţi să ia măsurile de rigoare pentru ca Buletin de Carei să nu mai aibă astfel de subiecte de menţionat şi să poată fotografia pereţi tencuiţi şi zugrăviţi din care să nu răzbată igrasia. Dacă se vrea  se poate, vă asigurăm că orice este posibil dacă îţi doreşti.  Dacă la Satu Mare se poate de ce nu se poate şi la 36 km distanţă?

Buletin de Carei

Lasati un comentariu