Primarul refuză atragerea de bani la bugetul local

• publicat la: 22 octombrie 2018
Primarul refuză atragerea de bani la bugetul local

De peste 1 an de zile există posibilitatea de a atrage sume frumoase la bugetul local pentru funcţionarea în bune condiţii a Castelului Karolyi. Plata facturilor de curent şi de gaz nu este deloc de neglijat dacă ţinem seama de valoarea lor.  Şi totuşi primarul nu este de acord ca să avem bilete de intrare plătite pentru vizitatorii castelului.

Începând din 2017 se putea percepe TAXĂ de vizitare a Castelului Karolyi. Potrivit prevederilor din proiectul accesat pentru reabilitarea castelului, în primii 5 ani  nu se pot percepe taxe pentru vizitarea obiectivului. Cei 5 ani au expirat în anul 2017. Ne mândrim cu numărul mare de vizitatori dar nu percem o minimă taxă de intrare .

Potrivit unor surse de încredere, primarul vrea să facă modificări în ce priveşte administrarea castelului şi a muzeului din incintă care aparţine la ora actuală de Muzeul judeţean. A fost refuzată revenirea Bibliotecii Municipale în spaţiile deţinute înainte de începerea lucrărilor de reabilitare. Unele camere din castel au fost prevăzute cu băi separate parcă pentru a deveni camere de închiriat în regim hotelier. Au dispărut şi piese de mobilier care decorau anumite camere de la parter.

Alte camere au fost concesionate unor fundaţii iar o aripă întreagă încă este neterminată ca reabilitare.

Sume deosebit de importante au fost pierdute însă de bugetul local prin refuzul taxării intrării la Castel. Se putea recupera măcar contravaloarea maşinii Renault Fluence cumpărate de primar din banii Fundaţiei pentru promovarea turismului local ce este susţinută tot din bugetul local.

Oare ale cui interese le reprezintă primarul din moment ce nu doreşte atragerea de fonduri la bugetul local careian?

Şi pentru astfel  de materiale informative Buletin de Carei este atacat şi hărţuit ( nedocumentat) de scriitori plătiţi din banul public careian.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu