Scăderea impozitului pe venit aduce un minus de 6 milioane lei la bugetul careian aproape cât paguba constatată de Camera de Conturi

• publicat la: 21 noiembrie 2017
Scăderea impozitului pe venit aduce un minus de 6 milioane lei la bugetul careian aproape cât paguba constatată de Camera de Conturi

Marţi  21 noiembrie 2017  a avut loc şedinţa ordinară a CL Carei. Pe Ordinea de Zi au mai fost adăugate  de către primar 2 proiecte înainte de începerea lucrărilor.

În cadrul dezbaterilor despre stabilirea impozitelor și taxelor locale pe anul viitor s-a făcut referire la noile  reglementări ale Guvernului care prevăd scăderea impozitului pe venit de la 16%, cât este în prezent, la 10% începând din luna ianuarie 2018.

..sunt liniştit, nu numai pe noi ne atinge această reducere  la bugetul local ci şi oraşele mari..toţi suntem atinşi…să fim optimişti,, a  menţionat primarul Kovacs.

Potrivit celor afirmate de primar în plenul întrunirii, aceasta va  însemna un minus de 6 milioane lei pentru bugetul local careian pentru anul viitor. Bugetul local se poate echilibra însă  foarte simplu, prin recuperarea pagubei de  5,777 milioane  RON  ( adică peste 57 de miliarde de lei)  constatată la Primăria Carei de către  Camera de Conturi Satu Mare.

Edilul şef a omis însă să facă public acest Raport al Camerei de Conturi.

Impozitul pe clădiri( apartamente, case) va rămâne neschimbat  dar va creşte impozitul pe tren intravilan în anul 2018.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu