Un singur candidat pentru postul de secretar la Primăria Carei. Numele consilierului Ciută folosit pentru abaterea atenţiei de la candidat

• publicat la: 1 noiembrie 2017
Un singur candidat pentru postul de secretar la Primăria Carei. Numele consilierului Ciută folosit pentru abaterea atenţiei de la candidat

Rapiditatea cu care a fost luată în considerare ştirea despre singurul candidat la postul de conducere de secretar din Primăria Carei ne arată importanţa alocată acestui concurs şi a singurului candidat selectat a participa la proba scrisă. Ca şi chelul care îşi pune mâna în cap  a procedat şi presa  de casă. Nu a făcut decât să scoată şi mai mult în evidenţă legătura dintre candidatul unic şi Primăria Carei.  Expresia  ,, Ilie Ciută fost preşedinte al PNL  fost trimis la plimbare de Adela Opriţoiu  pentru pretinse ilegalităţi,,   confirmă  anumite interese  de fapt.

În Republica de la Carei din ce în ce mai multe ilegalităţi sunt  catalogate a fi  ,,pretinse,,  atât de presa de casă cât , din păcate, şi de către organele de cercetare locale sau judeţene. Cazul de la alegerile locale nu este singular.

Am văzut şi Raportul Camerei de Conturi   din care reiese o pagubă de 5,777 milioane de lei noi la Primăria condusă de aceeaşi echipă de 2 mandate.

UATM Carei

Am constatat  că au fost semnate recepţii la imobile reabilitate prin proiecte europene unde obiectivele  nu sunt respectate şi nici lucrările terminate.  A luat vreun organ competent vreo măsură pentru a corecta ilegalităţile comise de Primărie? Deci câtă credibilitate să mai aibă cei protejaţi de presa de casă plătită cu banii careienilor?

Nimeni înafară de Buletin de Carei nu a scris despre dedesubturile concursului  pentru postul de secretar al Primăriei Carei  atunci când acesta a fost organizat la Prefectura Satu Mare, prefect fiind Eugeniu Avram. Brusc, informaţia din 2014 este preluată de presa de casă plătită de primăria Carei dar fără a se menţiona că întreg concursul a fost anulat.

ttp://www.buletindecarei.ro/2014/12/lovitura-de-teatru-se-solicita-la-anfp-anularea-concursului-pentru-postul-de-secretar-si-director-economic-la-primaria-carei.html

Cea mai mare notă a obţinut-o la data respectivă  Anca Demian care a şi depus  contestaţie. Dar…surpiză…..doamna din partea Primăriei Carei ce făcea parte din Comisia de contestaţii  a obţinut taman atunci o învoire de zi liberă de la Primăria Carei   şi pentru că fără ea numărul membrilor nu era statutar …a fost ANULAT concursul. De această dată concursul se va organiza la Bucureşti, departe de privirile localnicilor.

Din lipsă de informaţii sau poate din alte motive  mai mult sau mai puţin subiective, presa de casă  menţionează că Adela Opriţoiu este cunoscută careienilor doar din campania electorală când de fapt ea  ne este cunoscută de la şedinţa din 31 mai 2013 când primăria încerca jonglerii cu păşunea sătenilor din Ianculeşti. Dacă vă aduceţi aminte, pentru acea şedinţă au fost mobilizaţi toţi jandarmii şi agenţii d epoliţie când s-a aflat că vor participa peste 70 de ianculeşteni. Chiar înainte de începerea şedinţei primarul Kovacs a ieşit pe uşa din spate şi nu a mai participat la şedinţă.

In sală s-a aflat şi Adela Opriţoiu, consilier juridic din partea Instituţiei Prefectului Satu Mare şi care a afirmat că abia după ce va ajunge proiectul  cu păşunea  la Prefectură se va putea pronunţa asupra legalităţii lui.

http://www.buletindecarei.ro/2013/06/lectie-de-bun-simt-din-partea-ianculestenilor-la-primaria-carei-primaria-apeleaza-la-fortele-de-ordine.html

A fost şedinţa în care cei doi membri ai PSD au ieşit din alianţa USL  depunând în paralel  un alt proiect pentru capela mortuară din Ianculeşti, susţinuţi fiind de consilierii de la UDMR.

În ce priveşte alegerile locale din iunie 2016, presa de casă  a fost răsplătită ulterior alegerii aceluiaşi primar cu un contract de prestări servicii în valoare de 2.500 lei lunar fapt ce  ne arată din ce direcţie bate vântul.

Citim că în alte oraşe din ţară unii demnitari sunt ridicaţi  pentru a da socoteală pentru fapte minore în comparaţie cu ce se întâmplă la Primăria Carei. Consilierul Ilie Ciută este  de 26 de ani un întrepinzător local care are o societate de producţie fără contracte cu statul  şi nu are nevoie nici de posturi în Primărie şi nici de  contracte de prestări servicii şi nici  de alte favoruri.  Consilierul Ilie Ciută nu este nevoit să îşi treacă averea pe numele copiilor sau a altor membrii din familie pentru a evita Fiscul. Declaraţia sa de Avere şi interese este o dovadă mai mult decât elocventă în acest sens.

Cei care ar trebui trimişi la plimbare sunt cei care se folosesc  de banii publici în scop personal.

Ce să înţelegem din faptul că persoana din BEC Carei care a trimis la plimbare contracandidatul actualului primar  la alegerile din 2016 candidează acum pentru postul de secretar la  Primărie?  Că doar şi cel care scrie împotriva consilierului Ciută a primit un contract de 2.500 lei lunar de prestări servicii cu Primăria  după  realegerea  actualui primar.

În timp ce unele persoane depind de   contracte cu Primăria şi deci de banii careienilor, consilierul Ciută îşi vede de producţie şi de pregătirea pentru şedinţele de Consiliu Local.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu