Frica de adevăr şi amestecatul ,,unde nu le fierbe oala…,,

• publicat la: 9 ianuarie 2018
Frica de adevăr şi amestecatul ,,unde nu le fierbe oala…,,

Disperarea de a nu se afla adevărul despre ingineriile financiare ale actualei administraţii locale atinge cote din ce în ce mai înalte. Implicaţii sunt uşor de recunoscut după vehemenţa cu care atacă orice persoană cu spirit civic.

Cei care se folosesc  de banul public careian ca de cel personal au format un grup de interes şi  manipulează opinia publică împotriva celor care demască aceste practici, prin afirmaţii de genul   ,,Asa fac cei care sunt obisnuiti sa arunce cu noroi si sa se amestece acolo unde nu le fierbe oala,,.  Aceste  persoane au surghiunit transparenţa în administraţie la ani lumină distanţă.

Pentru extremiştii care ţin cu disperare la păstrarea stării de fapt în care o parte din locuitorii din Carei sunt discriminaţi pentru naţionalitatea lor a deranjat până şi apariţia materialelor informative pe grupurile sociale  controlate de ei în speranţa că dacă nu se vor citi de multă lume acestea nu există.

De ce ar fi considerată practica informării despre cheltuirea banului public şi a discriminării din Primăria Carei o …aruncare cu noroi? A  da publicităţii un raport al Curţii de Conturi care este postat pe pagina oficială este o aruncare cu noroi? Poate fi o pată, chiar de noroi, pe obrazul celui care nu respectă comunitatea locală şi bugetul local dar de aici şi până la a acuza  demascatorul de practici oneroase  e cale lungă. Sau e doar o incercare disperata de a ascunde niste lucruri   de care se rusineaza vocalii comentatori. Unii dintre ei sunt atât de ipocriti încât critică Guvernul si Parlamentul pentru fapte pe care le tolerează administraţiei noastre locale!

A informa despre lipsa claselor de meserii în limba română sau a înconjurării Monumentului Ostaşului Român cu o perdea forestieră de peste 9 m înălţime este o aruncare cu noroi?

A informa despre emisia postului radiofonic local de limbă română  doar de la Satu Mare este  un amestec …,,unde nu le fierbe oala,,? Solicităm acestor personaje depăşite de …trecerea timpului să facă precizări legate de locurile unde poate fierbe oala  care nu face parte din grupul de interes abonat la banii din bugetul local.

A informa despre amplasarea bustului Regelui Ferdinand fără niciun aviz la vremea respectivă sau a bibliei reformate în data de 2 decembrie 2017 fără avize legale este o aruncare cu noroi?

Cât poţi să fi de implicat în fapte reprobabile ca să te afecteze o informare  reală ?

Pe măsură de dezvăluirile despre modul de cheltuire a banului public şi a discriminării practicate de actuala administraţie locală au evoluat cantitativ am început să fim cuprinşi într-un adevărat program de hărţuire şi denigrare. Pe toate căile.  Nimic nu a fost precupeţit în încercarea de înlăturare a glasului Buletin de Carei din peisajul media local. Că doar nu a fost uşor pentru administraţia locală să cureţe mormintele eroilor după ce Buletin de Carei a luat atitudine. Şi nici să ,,readucă,,  clasele de meserii în limba română tot după semnalările Buletin de Carei. Câte informări despre modul de cheltuire a banului public aţi citit în altă parte? Cine a mai prins ,,cu mâţa în sac,,  administraţia locală privind afacerea asfaltare drumuri sau amplasări de monumente fără avize? Un simplu calcul cu datele oficiale postate pe pagina primăriei privind lucrările de asfaltare ne arată dimensiunea comisionului…

Rolul mass-mediei e să te informeze cu privire la lucrurile relevante din societate, dar mai  mult decât atât, rolul ei este să te informeze corect și imparțial.

Dar când primăria  ascunde cu ajutorul unor redactori de presă aserviţi activităţi culturale româneşti sau destinaţii de bani publici sau angajări cu dedicaţie sau chiar utilizări de imobile reabilitate din bani europeni nerambursabili  şi pentru alte scopuri decât cele pentru care au fost aprobate sumele de milioane de euro atunci avem deja o imagine clară asupra a ceea ce se urmăreşte de fapt adică împiedicarea accesului la informaţii care ar periclita imaginea conducerii totalitare şi chiar libertatea ei.

Lasati un comentariu