Concert de excepţie al Ansamblului coral Voci Transilvane. CIULEANDRA în primă audiţie ca versiune corală

• publicat la: 14 februarie 2018
Concert de excepţie al Ansamblului coral Voci Transilvane. CIULEANDRA în primă audiţie ca versiune corală

Sala Reduta a Muzeului Etnografic al Transilvaniei din Cluj Napoca a găzduit aseară un eveniment de excepţie- concertul ,,Cântece de Inimă Românească,,  al Ansamblului coral Voci Transilvane sub bagheta dirijorului Adrian Corojan.

Un repertoriu ales a încântat simţurile celor prezenţi care au vibrat la unison cu vocile de aur ale ansamblului coral. Aplauzele prelungite, la scenă deschisă, au răsplătit eforturile protagoniştilor. A impresionat şi recitalul de poezie al maestrului Adrian Corojan din lirica lui George Coşbuc.

Ansamblul „Voci Transilvane” a fost premiat de Academia Română, filiala Cluj si de Asociaţiunea ASTRA Despărţământul  Carei. Au înmânat Diploma şi Medalia Distrincţia Culturală  din partea Academiei Române  acad. Emil Burzo şi acad. Marius Porumb. Din partea Asociaţiunii ASTRA Carei am acordat o Diplomă de Excelenţă atât Ansamblului coral cât şi dirijorului Adrian Corojan pentru colaborarea deosebită la buna desfăşurare a evenimentului Adunare Generală ASTRA  care a avut loc la Carei în perioada 13-15 octombrie 2017.

Ansamblul coral Voci Transilvane a susţinut la Carei un concert atât în data de 13 octombrie 2017  la Castelul Karolyi  cât şi la dezvelirea bustului lui Mihai Eminescu în data de 14 octombrie 2017.

https://www.youtube.com/watch?v=dJceh77YhUk

Concertul din seara de 13 februarie 2018 a deschis seria manifestărilor dedicate Anului Centenar cu  un cântec în primă audiţie şi anume CIULEANDRA în versiune corală.

https://www.facebook.com/muzeul.etnografic.al.transilvaniei/videos/1780889591956623/

Sala Reduta din cadrul Muzeului Etnografic este sala în care a avut loc în anul 1894 Procesul Memorandiştilor adică procesul împotriva autorilor memoriului  românilor din Transilvania cunoscut sub titlul de „Supplex Libellus Volachorum„.

Daniela Ciută

 

Lasati un comentariu