Pacienții din România care își cumpără medicamente când sunt în spital le pot deconta!

• publicat la: 18 februarie 2018
Pacienții din România care își cumpără medicamente când sunt în spital le pot deconta!

Noul ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunțat joi că toatre spitatele publice din România au obligația să deconteze medicamentele cumpărate de pacienți, dacă spitalul le spune că nu le poate oferi tratamentul necesar, informează romani-buni.info.

Am fost surprinsă să aflu că pacienţii nu ştiu că pe perioada internării pacienţii nu trebuie să-şi cumpere nimic.

Spitalul este obligat să le asigure. Scrie în lege. Pacientul trebuie să meargă să deconteze cu factură şi chitanţă (medicamentele pe care le cumpără – n.r.) la casieria spitalului. Are acest drept.

Pe parcursul internării spitalul trebuie să asigure toată medicaţia necesară pacientului. Dacă spitalul nu dispune, poate din motive de aprovizionare, (…) pacientul poate să-şi cumpere, iar cu factura şi cu chitanţa, face o cerere şi merge la casieria spitalului pentru a-şi încasa contravaloarea, bineînţeles după ce aprobă directorul financiar verificând dacă într-adevăr pacientul a fost internat, chitanţa a fost eliberată pe perioada internării, iar materialele şi medicamentele i-au fost solicitate ca şi ajutor pentru a fi tratat. Există aceste prevederi în normele la contractul- cadru”, a declarat Sorina Pintea citată de Digi 24.

Lasati un comentariu