Primăria Carei s-a conformat doar în cazul plăcilor comemorative. Monumentele recent amplasate nu respectă caracterul oficial al limbii române

• publicat la: 17 februarie 2018
Primăria Carei s-a conformat doar în cazul plăcilor comemorative. Monumentele recent amplasate nu respectă caracterul oficial al limbii române

Primăria Carei a  avut nevoie de decizia unei instanţe de judecată pentru a respecta limba oficială a statului român.

Plăcile comemorative amplasate în anul 2003 respectiv 2004 pe sediile a două şcoli careiene au fost înscrise doar în limba maghiară pentru ca la sesizarea preşedintelui Asociaţiei Civice pentru Demnitate în Europa, Dan Tanasă, să apară şi versiunea în limba română dar dedesubtul celei în limba maghiară.

http://www.buletindecarei.ro/2018/02/limba-romana-instaurata-la-locul-cuvenit-la-carei-pe-cladirea-scolii-gimnaziale-nr-1.html

Ieri, 16 februarie a fost stabilită ordinea corectă de amplasare a plăcilor comemorative de pe sediul Colegiului Tehnic Iuliu Maniu.

Conducerea Primăriei Carei ştie foarte bine că ne aflăm pe teritoriul României şi totuşi are nevoie de atenţionări pentru respectarea limbii oficiale.

Procesul în care se afla cu Dan Tanasă şi în cursul anului trecut pentru respectarea limbii oficiale nu a  fost suficient  probabil pentru a atrage atenţia primarului că legile trebuiesc respectate!

Astfel, în data de 18 noiembrie a amplasat în centru un grup statuar pe care înscrisurile sunt în limba maghiară şi abia apoi în limba română iar explicaţiile privind autorul lucrării sunt exclusiv în limba maghiară.

http://www.buletindecarei.ro/2017/11/grup-statuar-ady-endre-otilia-marchis-simbol-al-convietuirii-interetnice-pasnice-din-carei-dezvelit-fara-simboluri-romanesti.html

http://www.buletindecarei.ro/2017/11/parlamentari-din-parlamentul-romaniei-nu-au-vorbit-limba-romana-la-un-eveniment-de-la-carei.html

 

La fel a procedat şi pentru monumentul dedicat bibliei reformate din centrul oraşului unde înscrisurile apar prima dată în limba maghiară.

Pentru ce vă folosiţi de astfel de tertipuri  domnule primar şi aşteptaţi mereu ca cineva să facă o sesizare pentru îndreptarea lucrurilor când de fapt sunteţi obligat să respectaţi legea, să fiţi un exemplu pentru locuitori?

Mai este nevoie de un proces pentru a reintra în normalitate?

Buletin de Carei

 

comentarii

de ☺ la 17 februarie 2018 - 20:37

Kovacs primarul sa fie un exemplu locuitorilor?Un taietor de lemne care a falimentat toate afacerile lui personale? Aoleo!!!RUSINE SA VA FIE Tovarasu. Primar!

Lasati un comentariu