Primarul Kovacs nu e ungur?

• publicat la: 2 martie 2018
Primarul Kovacs  nu e ungur?

Sugerăm presei de casă din primărie să lase deoparte ipocrizia şi să recunoască faptul că primarul Kovacs se declară în toate mediile pe care le frecventează  ca fiind ungur. Până şi la emisiunile televizate la care participă. De unde atunci acest deranj şi hăituire a unui preot ortodox care spune acelaşi lucru?

Conducerea UAT Carei deci a Primăriei Carei este exclusiv UDMR. Niciun român nu face parte din conducerea UAT Carei adică Primăria Carei.

Consiliul Local Carei este majoritar UDMR, adică din cei 19 consilieri aleşi 12 sunt de la UDMR Carei.

Şi atunci de unde atâta supărare când preotul ortodox Sorian  se referă la Consiliul unguresc? De fapt nici aceste declaraţii ale sale nu pot fi dovedite pentru că vin din partea susţinătorilor primarului Kovacs care este ungur.

Să fie deranjat primarul Kovacs pentru că a fost numit ungur când el  însuşi s-a declarat ungur în toate mediile pe care le frecventează? Dacă el se declară peste tot ca fiind ungur înseamnă că îi place ca să se ştie de acest aspect şi atunci de unde atâta deranj la consilierul său personal plătit din banii careienilor?

Dacă primarul se ruşinează de acest apelativ ar trebui să ofere un comunicat de presă prin care să aducă la cunoştinţa noastră cărei etnii aparţine pentru a nu se mai greşi pe viitor.

Dacă nu este ungur atunci ce este? Consilierul primarului nu ştie ce naţionalitate are primarul Kovacs care este şi nănaşul său de cununie?

https://opiniedecarei.com/2018/03/02/preotul-din-ianculesti-despre-primarul-kovacs-sa-vina-ungurul-sa-si-ia-capela-si-sa-si-o-duca-sau-sa-o-ingradeasca/

https://anziksz.com/2018/03/02/vadaskodas-kapolnaugyben-ianculesti-faluban/

Satul de români moţi Ianculeşti aparţine de UAT Carei şi este  încadrat în PRIMA zonă de impozitare a oraşului  alături de strada 1 Decembrie 1918 !

Satul Ianculeşti nu are renovat Căminul Cultural pentru că Primăria Carei nu alocă nici fonduri locale şi nici nu accesează vreun proiect. Primăria Carei a desfiinţat parcul satului şi a dat terenul unei familii cu care  primarul a fost co-acţionar la una dintre firmele sale de mobilă.

Aşa arată Căminul Cultural din satul românesc Ianculeşti ce aparţine de Primăria Carei.

Primarul Kovacs este prezent la  Zilele Culturii maghiare dar nu şi la Ziua Culturii Naţionale.  Primarul Kovacs execută din banii oraşului  monumente unde limba română nu apare ca având caracter oficial şi participă la ceremonii de dezvelire fără însemnele de primar şi fără steag românesc dar nu este prezent la dezvelire bust Mihai Eminescu  sau la comemorări ale eroilor români unde este invitat.

Primarul Kovacs  a  acceptat executarea de lucrări de renovare a sediului UDMR din bugetul local, peste 221 mii RON.

Niciun monument sau bust românesc nu este întreţinut din bugetul local iar recent, a fost adusă în discuţie mutarea bustului lui Simion Bărnuţiu din faţa  liceului unde acesta a studiat.

Românii din Ianculeşti nu au un loc pentru nunţi, botezuri sau activităţi culturale iar Muzeul Satului a fost vandalizat fără ca cineva să intervină şi să îl readucă la starea sa din perioada când delegatul sătesc  era ales de către săteni.

Buletin de Carei

 

comentarii

de TODEA VALERIA la 3 martie 2018 - 11:30

Pana cand aveti de gand dragi ianculesteni sa va mai lasati batjocoriti? Pana cand mai platiti impozite mari ca si cum ati beneficia de altceva decat sa va duca gunoiul din banii platiti pe impozie? Trebuie sa va luati fraiele in mana si sa faceti demersuri pentru a va desprinde o data si sa deveniti un sat de moti colonisti asa cum cred ca va doriti, recunoscuti in intreaga tara si de ce nu in lume.Aveti oameni valorosi si traditii cu care va puteti mandri. Trebuie sa va alegeti dintre voi motii, un primar ca sa va apere interesele si sa se lupte pentru drepturile voastre sa va ajute sa faceti proiecte si sa obtineti bani din fonduri europene pentru a prospera si a va imbunatati viata. Asa cum a zis AVRAM IANCU ” NO HAI „

de intrebare la 6 martie 2018 - 21:55

Vai de asemenea IANCULESTENI…ce a tacut Trif cu Iancu face Onet cu voi

de unio la 7 martie 2018 - 11:59

@intrebare
Trif si Mates l-au tradat pe Horea, nu pe Iancu! Dar tot tradare ramane!

Lasati un comentariu