O Primărie şi două pagini oficiale diferite! Limba de exprimare face diferenţa. Se întâmplă la Carei

• publicat la: 14 mai 2018
O Primărie şi două pagini oficiale diferite! Limba de exprimare face diferenţa. Se întâmplă la Carei

Organizaţia guvernamentală care este Primăria Carei ne surprinde din nou şi din păcate neplăcut.

Primăria mun.Carei are două pagini oficiale  pe Facebook, una în limba română şi cealaltă în limba maghiară.

Până aici nimic  deosebit. Dar intrând pe fiecare pagină în parte putem observa că acestea nu coincid aşa cum ar fi normal din moment ce deservesc aceeaşi organizaţie guvernamentală.

Nu veţi afla pe pagina în limba maghiară înregistrarea şedinţelor Consiliului Local Carei şi nici Ordinea de zi a şedinţelor. DELOC.

Dar nici pe pagina în limba română a Primăriei Carei nu veţi găsi înregistrarea din 23 aprilie 2018 cu activitatea din curtea Primăriei.

Nu sunt  singurele exemple, din păcate.

Ce nu apare nici pe pagina în limba română şi nici pe cea în limba maghiară este Concursul de cultură generală despre Matei Corvin ( Mátyás király) care a avut loc la Castelul Karolyi în acelaşi timp cu concursul de cultură generală în limba română de la Casa de Cultură.

Presa de limbă maghiară a scris despre acest  eveniment la care a luat parte directorul adjunct al Muzeului judeţean Satu Mare.

Avem cumva două organizaţii guvernamentale diferite sau e vorba doar de un tratament diferit adoptat de administraţia locală în funcţie de limba vorbită?

Am remarcat şi faptul că Buletin de Carei este blocat la comentarii pe pagina în limba română a Primăriei Carei dar şi faptul că pozele Buletin de Carei de la primul concurs de cultură generală au fost preluate şi apreciate de administraţia locală fără a se menţiona …colaborarea.

Primăria Carei din a cărei conducere nu face parte NICIUN ROMÂN nu se dezminte şi după ce susţine financiar doar monumentele neromâneşti şi refuză amplasarea unui catarg românesc în Carei tratează diferit până şi paginile oficiale de socializare.

 

Buletin de Carei

 

 

 

Lasati un comentariu