Tinerii absolvenţi ai Liceului ,,Vasile Lucaciu,, Carei de acum 64 de ani

• publicat la: 8 iunie 2018
Tinerii absolvenţi ai Liceului ,,Vasile Lucaciu,,  Carei de acum 64 de ani

Promoţia 1954 a liceului Liceului ,,Vasile Lucaciu,,   Carei s-a reîntâlnit ieri, 7 iunie 2018, la 64 de ani de la absolvire.  Această  promoţie a fost  una specială, compusă  de fapt din două promoţii deoarece a fost primul an în care au  terminat  cursurile atât elevii clasei a XI-a cât şi a X-a. In perioada respectivă   directori ai instituţiei de învăţământ  au fost prof. Gheorghe Vaida şi Cornel Borlea.

Bucuria  revederii a fost mare şi  împărtăşită de toţi cei prezenţi încă de la intrarea în clădirea şcolii.

Domnul Nicolae Weimberger, binecunoscut careienilor ca ingier constructor, dirigintele de şantier  care lucrat împreună cu Gheza Vida la  realizarea  Monumentului Ostaşului Român, în 1964.

Domnul Alexandru Oros a lucrat timp de 30 de ani la aeroportul Satu Mare ca şef de compartiment la telecomunicaţii şi  sfaturile sale pentru tinerii elevi se leagă tot de  consecvenţa în a învăţa mereu, chiar dacă rezultatele nu apar  pe moment.

Doamna Cornelia Ierima a lucrat în învăţământ timp de 34 de ani, a predat biologie-geografie la Liceul Pedagogic ca profesor cu grad I, fiind timp de  9 ani şi director al acestui liceu.

Domnul Gheorghe Tămăşan  a lucrat în administraţia de stat, la Consiliul Judeţean şi apoi, în ultimii 10 ani înainte de pensionare a fost  finanţist.

Domnul Gheorghe Sfâra a urmat Facultatea de Telecomunicaţii, în Bucureşti, specializarea  Automatică feroviară. Spirit tânăr si la această venerabila vârstă, nu a renuntat la meseria care l-a consacrat  astfel că şi în prezent   este specialistul de  pe plan naţional în Automatizări Feroviare care întocmeşte  proiecte valoroase.

Domnul  Adrian Mateş a venit însoţit de soţia dumnealui, animat de aceleaşi  intenţii de a scoate în evidenţă valoarea acestui  lăcaş de învăţământ.

A fost prezentă şi doamna Marta Cheresteşiu din Carei, profesor pensionar care a predat la Şcoala Gimnazială nr.3  limba română şi limba maghiară.

Nelipsit de la întâlnirea de 64 de ani a fost col. ( r) Gheorghe Albanezi care a venit de la Satu Mare cu trenul.

La întâlnirea din acest an a luat parte şi preotul  Gheorghe Opriş venit din Canada.

Depănarea amintirilor a continuat  la un micuţ  şi cochet restaurant din centrul oraşului. Următoarea  întâlnire a fost convocată pentru a doua săptămână a lunii iunie din anul 2019.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu