Încă cineva vrea catarg cu drapel românesc la Carei. Primarul ţine la secret informaţia. Degeaba

• publicat la: 4 iulie 2018
Încă cineva vrea catarg cu drapel românesc la Carei. Primarul ţine la secret informaţia. Degeaba

Iniţiativa Asociaţiunii  ASTRA Carei de a amplasa un catarg cu drapel românesc în centrul oraşului în Anul Centenar a  încurajat şi alte  persoane,  instituţii chiar să  îşi dorească acelaşi lucru. Un fapt îmbucurător. Aşa, vom avea mai multe catarge în oraşul Carei.

http://www.buletindecarei.ro/2018/06/ridicati-catarge-cu-drapel-romanesc-si-la-carei.html

Prima persoană care a luat în  discuţie posibilitatea amplasării unui catarg dar după o discuţie cu toate partidele politice, deşi nu este o acţiune  ce ţine de spectrul politic, a fost preşedintele PSD Carei, consilierul Oneţ.  Acesta a firmat la şedinţa din 27 aprilie 2018 că proiectul iniţiat de ASTRA Carei este unul abuziv şi că ne va demonstra  că se poate pune catarg în alt mod. De altfel s-a şi abţinut de la a susţine proiectul ASTRA Carei.

Gândurile sale merită încurajate  pentru a putea fi puse în practică cât mai repede. Ceea ce nu înseamnă că ASTRA Carei va renunţa la proiectul său.

O altă  iniţiativă de amplasare a unui catarg aparţine  cuiva al cărui nume primarul îl ţine la secret.Prima afirmaţie în acest sens a fost oferită pentru adevarul.ro iar apoi, acelaşi lucru l-a  afirmat Kovacs şi în şedinţa din 3 iulie 2018.

,,Sunt  diverse  discuţii privind amplasarea unui catarg si pot să promit că în scurt timp  va fi catarg în centrul Careiului…deocamdată atât vă pot spune, că m-au rugat să nu spun  mai mult…,,.

Înregistrarea VIDEO a şedinţei…intervenţia primarului… de la min.30

https://www.facebook.com/PrimariaCarei/videos/2107309392823986/

Potrivit surselor Buletin de Carei, cei care vor să amplaseze catarg în centrul Careiului nu au nevoie de aprobare de la Primărie pentru că nu este terenul primăriei. Iniţial şi noi i-am contactat dar  colaborarea apropiată cu Primăria Carei şi-a spus cuvântul. Este  o binecuvântare  că au revenit asupra oportunităţii amplasării de catarg cu drapel românesc în Carei.

Nici numărul catargelor ce se pot amplasa în Carei nu este reglementat de lege. Asociaţiunea ASTRA Carei  va depune în continuare proiectul către Consiliul Local pentru că nu este normal ca o asociaţie culturală să fie  supusă unor astfel de presiuni şi discriminării din partea consilierilor UDMR şi a primarului.

Fiecare şcoală, biserică sau alte instituţii îşi pot amplasa în curtea lor catarg cu drapel românesc.  ASTRA Carei vă îndeamnă să îndrăzniţi să amplasaţi cât mai multe catarge cu drapel românesc la Carei. Luaţi exemplu de la mun.Satu Mare unde au fost deja sfinţite catarge cu drapel românesc la câteva şcoli.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu