Ridicaţi catarge cu drapel românesc şi la Carei

• publicat la: 27 iunie 2018
Ridicaţi catarge cu drapel românesc şi la Carei

În cursul săptămânii trecute a fost inaugurat şi sfinţit un catarg cu drapel românesc la Amaţi în prezenţa lui Robert Laszlo – managerul CJCPCT Satu Mare (fiu al satului Amați), Cecilia Marinescu – directoarea de cancelarie al prefectului Județului Satu Mare, Ioan Pop – consilier județean, Gheorghe Marincaș – consilier județean, Felician Pop – președintele Asociației Scriitorilor de Nord- Vest, și Viorel Marc – părintele ortodox din localitate. Catargul a fost amplasat în vecinătatea bisericii ortodoxe, pe domeniul public, de către Primărie. Tot cu acel prilej a fost dezvelit şi bustul întâiului Patriarh al României, Miron Cristea.

La mănăstirea Scărişoara nouă Prefectul Darius Filip a amplasat, din contribuţie proprie, un catarg cu drapel românesc. În municipiul Satu Mare au fost ridicate şi sfinţite în prezenţa Prefectului judeţului  mai multe catarge cu tricolor românesc fără ca primarul de Satu Mare să afirme public că ar fi provocări.

DOAR în municipiul Carei, unde avem un primar cu reţinere pe venit pentru datorii la bugetul de stat şi indecis în privinţa numelui său, ba e Eugen ba e Jeno,  se spune că  iniţiativa ridicării unui catarg românesc este o provocare. Potrivit înregistrării video de la şedinţa din 27 aprilie 2018, primarul Kovacs Eugen sau Jeno ne atrage atenţia, că doar nu putem considera ameninţare afirmaţia,….,,nu provocaţi maghiarii,,!

Având în vedere că proiectul ASTRA Carei de ridicare a unui catarg cu drapel românesc  este interzis a fi pusă în practică, solicităm bisericilor care nu au catarg cu drapel românesc în curtea lor , unităţilor şcolare sau altor instituţii să preia iniţiativa şi să facă toate demersurile pentru ca în Anul Centenar să ridice drapelul românesc la înălţime. Invităm să vină şi la Carei oficialităţile judeţene precum şi parlamentarii sătmăreni ca să inaugureze catarge cu Drapel românesc.

Cinstiţi drapelul ţării! Toţi, indiferent de religie şi naţionalitate, suntem fiii acestei patrii! Ridicaţi catargul cu drapel românesc în Carei, oraş din România!

Daniela Ciută

Lasati un comentariu