Festivalul de Folclor de la “Oțeloaia”

• publicat la: 19 august 2018
Festivalul de Folclor de la  “Oțeloaia”

Şi în Ţara Codrului a fost sărbătoare.  Prefectul județului Satu Mare, Darius Filip, a participat azi, 19 august 2018 la a LXII-a ediție a Festivalului de Folclor Codrenesc “Oțeloaia”.

Evenimentul a debutat cu mesajul oficialităților prezente la eveniment și cu premierea a cinci cupluri care au împlinit 50 de ani de căsătorie.

“Felicit organizatorii pentru continuitatea acestui frumos festival unde tradiția, folclorul și portul codrenesc s-au păstrat trasmițându-se din generație în generație. Acest festival este cel mai important eveniment al codrenilor de pretutindeni. Sunt bucuros că mă aflu aici și sunt mândru că sunt codrean.” a declarat prefectul Darius Filip.

Programul evenimentului a fost unul bogat, fiind prezenți mulți artiști ai codrului și nu numai. Fiii satului din Grupul Folcloric “Homoroade” au fost primii dansatori care au încântat audiența cu frumoasele jocuri din codru. Festivalul s-a bucurat de un număr mare de participanți veniți din tot județul.

Nici la acest Festival prezenţa steagurilor tricolore din abundenţă nu a fost considerată o provocare… spre deosebire de Carei.

 

Lasati un comentariu