Discriminare. Transport condiționat pentru Festivalul Folcloric Codrenesc de la ”Oțeloaia”

• publicat la: 11 august 2021
Discriminare. Transport condiționat pentru Festivalul Folcloric Codrenesc de la ”Oțeloaia”

De parcă nu era de ajuns discriminarea la care sunt supuși românii, acum avem parte  și de tratament discriminatoriu în ce privește transportul spre Oțeloaia, locul de desfășurare al Festivalului Folcloric Codrenesc.

În comunicatul oficial se specifică clar:

,,Pentru persoanele din Satu Mare care doresc să participe la această ediție a Festivalului, și pot prezenta acte doveditoare că s-au vaccinat, sau au trecut prin boală, instituția organizatoare pune la dispoziție în mod gratuit, mijloace de transport (microbus/ autocar), în funcție de numărul celor înscriși,,.

Deci nu poți beneficia de transport spre Festivalul Folcloric de la Oțeloaia doar dacă atentezi la starea ta de sănătate.

Frumos vă mai stă. Cine  își va asuma responsabilitatea pentru cei care nu reacționează tocmai bine după vaccinare? Sau contează prea puțin oamenii și mai mult bifarea evenimentului și implicit recompensarea ulterioară….Despre spectatori nu se specifică nicio condiție. Doar cei care nu au posibilitatea de a se deplasa cu un mijloc propriu sunt vizați de impunerile organizatorilor.

Duminică 22 august 2021, de la ora 12:00, va avea loc cea de- a LXIV-a ediție a Festivalului Folclorului Codrenesc ”Oțeloaia”, eveniment organizat de către Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare, în colaborare cu Pensiunea ”Popasul Codrenilor” Oțeloaia.

Tradiţia reînvie în splendidul decor al pădurii, acolo unde folclorul codrenesc dăinuie pentru a fi transmis generaţiilor viitoare. Festivalul Codrenesc de la Oţeloaia este un minunat prilej de prezentare a cântecului şi dansului popular, a datinilor şi obiceiurilor străvechi. Oțeloaia a devenit în vrreme, spațiul consacrat în care anual se concentrează întreaga spiritualitate a Codrului, în adevărata sa splendoare și unicitate.

Deschiderea Festivalului, va fi făcută de Grupul Folcloric din Homoroade. Apoi, pe scenă vor evolua: Sava Negrean Brudașcu, Ana Holdiș Pop, Malvina Madar Iederan, Leontina Dorca, Maria Carmen Sas, Hermina Marc Iluț, Marian Buzilă, Maria Tripon, Ionuț Rotar, Ionela Bumb, Bogdan Bota, Liliana Bota, Carmen Oșian, Aida Negrea, Luca Molnar, Alexandra Nagy, Sara Ciorba, Alexandra Tămaș și Sara Nistor , precum și Ansamblurile Folclorice ”Cununița Năzdrăvană”, ”Cetatea Codrului” din Ardud, ”Vatra” din Santău, ”Ceatăra” din Carei, ”Florile Tărnii” din Tarna Mare, ”Flori de Codru” și ”Codrulețul” din Tășnad, ”Vițe de Iederă” și ”Dănțăușii din Soconzel și Cuța”.

Lasati un comentariu