Prefectul de Satu Mare – prezent la zilele Partium, absent la festival folcloric românesc

• publicat la: 22 august 2021
Prefectul de Satu Mare – prezent la zilele  Partium, absent la festival folcloric românesc

În județul Satu Mare  prefectul a fost numit de UDMR de către alianța PNL-UDMR-USR+.

Drept urmare, prefectul onorează cu prezența zilele maghiarilor, Partium, și scoate Instituția Prefectului din parteneriatul pentru organizarea celei de-a 64-a ediții a Festivalului Folcloric de la Oțeloaia.

Exemplul său este urmat  și de primarul PSD, Simion Ardelean.

https://www.buletindecarei.ro/2021/08/prefectura-satu-mare-si-primarul-din-homoroade-si-au-dat-mana-ca-sa-sugrume-festivalul-folcloric-romanesc-de-la-oteloaia.html

Prefectul este reprezentantul Guvernului în teritoriu. Să înțelegem că Guvernul României desconsideră românii și festivalurile românești din județul Satu Mare? Trebuie să ieșim în stradă ca să cerem drepturi egale cu ale minorităților? Ca fapt divers, prefectul de Satu Mare  nu a corectat nici acum denumirile localităților din județ de pe pagina sa, acestea figurând și acum în altă limbă decât cea românească.

Festivalul Portului, Cântecului și Jocului Codrenesc de la Oțeloaia este cel mai vechi festival din județul Satu Mare, județ cu peste 65% români. Din 1957 avem acest festival al obiceiurilor și tradițiilor codrenești. Folclorul codrenesc e nepieritor și dăinuie pentru a fi prezentat noilor generații pe scena ce găzduiește festivalul. Chiar și fără implicarea primăriei Homoroade și a Prefecturii.

Daniela Ciută

Lasati un comentariu