Batista pe ţambal în Războiul pentru Troiţa înlăturată din Satu Mare. Primăria promite reamplasarea ei

• publicat la: 15 septembrie 2018
Batista pe ţambal în Războiul pentru Troiţa înlăturată din Satu Mare. Primăria promite reamplasarea ei

Primăria Satu Mare promite reamplasarea Troiţei pe locul său iniţial. Nu se mai aduce vorba de…reautorizare sau relocare.

S-a spulberat orice urmă de îndoială privind credibilitatea celor care au dispus  înlăturarea troiţei din Satu Mare. Cei care acuză de minciună sunt cei care au dorit să ţină ascunse datele despre operaţiunea  ,,înlăturare troiţă românească,,.

Priviţi comunicatul oficial din data de 13 septembrie 2018 ….şi comparaţi afirmaţiile lor cu declaraţiile prof.Livia Haidu şi Voicu Şichet!

http://www.buletindecarei.ro/2018/09/comunicatul-asociatiei-civice-tempora-legat-de-troita-din-satu-mare.html

http://www.buletindecarei.ro/2018/09/razboi-pe-fata-pentru-troita-buletin-de-carei-nu-ofera-fake-news-si-reda-declaratiile-doamnei-haidu.html

A fost nevoie de interveţia lui Bogdan Eduard de la Orizont TV  pentru a confirma cele apărute în Buletin de Carei în ce priveşte înlăturarea troiţei din Satu Mare.

Nu cred că mai există vreo localitate din România unde primăria să înlăture  o troiţă românească!  Nici în zonele din Covasna- Harghita  nu şi-a permis nimeni aşa ceva.

Praful s-a ales de comunicatul Primăriei Satu Mare privind înlăturarea troitei! Chiar a crezut cineva că doamna profesoară Livia Haidu şi domnul colonel Şichet vor  acoperi bâlbele celor care  nu au încăput de troiţa românească din centrul mun.Satu Mare sau că un angajat a acţionat fără a avea girul şefilor săi?

Spiritele înfierbântate care s-au grăbit să scrie abia la 2 zile după înlăturarea troiţei din staţia de taxi din centrul mun.Satu Mare au primit primul duş  rece după ce au apărut declaraţiile participanţilor la discuţiile cu primarul de Satu Mare.

Cei doi participanţi  au afirmat fără drept de apel că ridicarea troiţei a fost   realizată în timp ce erau la discuţii,  cu ştirea  primăriei. Cei care au citit mai atent comunicatul col(r) Şichet au înţeles că de fapt a fost o acţiune PREMEDITATĂ înlăturarea troiţei, acesta fiind şi motivul pentru care s-a cerut audienţă la primar.

,,Ca român şi încă unul care de circa 10 ani de zile promovez românismul…. nu puteam să stau indiferent când am aflat de intenţia autorităţilor de a dezafecta Troiţa. Având în vedere cele expuse la punctul anterior, puteam să stau deoparte, ştiindu-mă cu nimic vinovat în toată povestea. Şi totuşi, întreaga seară de marţi, 11 septembrie, după discuţii îndelungate cu doamna Livia Haidu şi alte persoane, am făcut demersuri pentru obţinerea unei audienţe la primarul municipiului. Am considerat că este necesar acest lucru atât pentru a afla din sursă directă motivaţia care a stat la baza hotărârii de dezafectare a Troiţei şi intenţiile de viitor cu privire la aceasta, cât şi pentru a o sprijini pe doamna Livia Haidu în demersul domniei sale de a schimba, pe cât posibil, optica autorităţilor,, scrie domnul  Voicu Şichet în comunicat.

Frica de adevărata dimensiune a acţiunii pregătite de primărie a dat frâu liber aserviţilor la campanii de insinuări mizerabile împotriva celor care au informat corect.

,,Scenarii cu iz revizionist,,  a fost  catalogată informarea cititorilor despre  modul cum a dispărut troiţa de pe soclu ziua în amiaza mare! Unii chiar s-au lăudat că au dat de capătul poveştii doar că au încurcat povestea cu troiţa cu una cu lalele.

Poveştile cu autorizaţia de reamplasare sunt numai bune de servit celor care nu sunt la curent cu legislaţia în vigoare sau celor care  înghit pe nemestecate bogracsul fierbinte.

Informaţia că troiţa nu are autorizatie nu se confirmă din moment ce nu se oferă răspuns la solicitarea depusă de profesoara Livia Haidu la arhiva primăriei.

Pentru conformitate, nu primarul de Satu Mare i-a chemat la discuţii pe prof. Livia Haidu şi Voicu Şichet ci aceştia au fost cei care au solicitat o întrevedere!

Doar neavizaţii pot crede că primarul poate solicita celor doi o cerere de reautorizare! Cine a mai pomenit de  reautorizarea autorizării?

Nesimţirea merge până acolo încât numele profesoarei Livia Haidu a fost scris în comunicatul  Primăriei Satu Mare…maghiarizat adică Hajdu! Trist este că toată lumea a preluat această scriere cu numele maghiarizat al doamnei Haidu.

După ce s-a confirmat că cele scrise de Buletin de Carei sunt fapte reale şi nu scenarii cu iz revizionist şi după ce am fost invitată de Bogdan Eduard să intervin în direct la două emisiuni ale postului naţional Orizont TV se vehiculează acum ideea că TROIŢA va fi reamplasată pe soclul de pe care a fost înlăturată miercuri 12 septembrie 2018!

Primarul de Satu Mare se spală pe mâini de toată această mizerabilă acţiune declanşată anterior discuţiilor din 12 septembrie şi îl bagă la înaintare pe viceprimarul Albu care de fapt nu a participat la nicio discuţie legată de acest subiect în ziua de miercuri dimineaţă. Acesta a afirmat că troiţa va fi repusă pe soclu ( acum deteriorat dup acţiunea de înlăturare a ei).

Deci acum se poate reamplasa TROIŢA şi fără a avea …REAUTORIZARE din partea primăriei?

Nu era mai sănătos şi mai elegant să se poarte un dialog înainte de a se decide înlăturarea ei şi emiterea de comunicate cu informaţii false de către cei care nici măcar nu au luat parte la discuţiile dintre părţi?

 

Daniela Ciută

comentarii

de Victor la 15 septembrie 2018 - 20:10

Astia de au luat troita jos sunt niste…. daca le zic gunoaie, jignesc gunoaiele, daca le zic jeguri, jignesc jegurile, deci nu stiu cum sa le zic, il lasam pe Dumnezeu sa le dea rasplata, da-le Doamne ce merita aceste specimene.

de mariana la 16 septembrie 2018 - 08:12

ce rusine domnule!
numai troita va statea in drum???? Doamne ce vremuri traim!

de Cosmin Baias la 16 septembrie 2018 - 10:36

Totul nu e decât o făcătură a marelui patriot Sichet (Siket). El a băgat bățul prin gard și tot el a pus batista pe țambal. În ce calitate a participat la intalnirea cu celălalt patriot Kereskenyi?! In calitate de manipulator?! Așa cum a blocat amplasarea catargului in Piata Libertatii (catargul Asociatiei Cadrelor Militare in Retragere/Rezervă – vorbiti cu Strâmb), asa a incercat sa blocheze si Troita. Ca nimic să nu fie in jurul pretiosului sau monument. Ce vă mai incapatanati sa intelegeti? Haidu nu este decât o marionetă. Desi o femeie cinstită, sincercă, dar manipulată de Sichet si folosită de altii. Iar BdeCarei văd că se inclina cum bate vântul intereselor.

de Buletin de Carei la 16 septembrie 2018 - 21:22

Nu putem sa scriem doar ceea ce doriti dvs sa cititi din moment ce declaratiile celor implicati in acest caz sunt altele. Fiecare are dreptul sa isi exprime parerea. Daca tot puneti etichete altora de ce nu le dovediti? E mai usor sa emiti pareri din spatele frontului decat sa te implici efectiv. Buletin de Carei nu are niciun interes pentru ca nu are nevoie de nimic.

de Cosmin Baias la 17 septembrie 2018 - 00:42

Când că convine linia frontului, marșați puternic. E rușinos când ”cazuistica” e stabilită de români. Nu aveți sânge să luptați împotriva ”ochilor albaștri”.

de Cosmin Baias la 17 septembrie 2018 - 00:46

Personal, v-am dat toate elementele. Șichet e manipulatorul. Dar l-ați citat, că vă convine situația. Construcția lui de pe asociatia termpora este un raport informativ. Concludent, un raport subversiv. Ordin de zi pe unitate: statuia cu orice preț!

de Buletin de Carei la 17 septembrie 2018 - 08:07

Stimate Domn, Buletin de Carei informeaza pe baza de documente si declaratii ale persoanelor implicate in actiuni variate. Buletin de Carei nu depinde financiar de nimeni si nu este masina de razboi pentru a se lupta cu cineva. Informarea nu are nimic a face cu lupta. Domnul Sichet a remis un comunicat de presa catre TOATE redactiile din judet nu in mod special catre Buletin de Carei deci atentie la ce afirmati si la ce insinuati. Si dansul si doamna Haidu au facut declaratii referitoare la inlaturarea troitei de catre primaria Satu Mare prin intermediul firmei care a instalat troita restaurata. De ce nu va implicati direct daca aveti atatea ….date? Din spatele monitorului e usor de pus etichete decat sa iesi in fata si sa iti asumi actiuni.

de sany la 18 septembrie 2018 - 07:57

masina e de la noi de la firma anzi

Lasati un comentariu