Război pe faţă pentru troiţă! Buletin de Carei nu oferă Fake News şi redă declaraţiile doamnei Haidu

• publicat la: 14 septembrie 2018
Război pe faţă pentru troiţă! Buletin de Carei nu oferă Fake News şi redă declaraţiile doamnei Haidu

Prof.Livia Haidu  afirmă că troiţa a fost ridicată  în timpul cât era la Primăria Satu Mare la discuţii cu primarul şi 2 angajaţi ai săi! Apoi i s-a promis că va fi repusă la loc!  Szasz Lorand  demonstrează încă o dată că nu face faţă nici ca jurnalist cum nu a demonstrat nimic nici  ca economist. A ajuns consilier după ce a devenit finul primarului datornic Kovacs cel  care spune la şedinţele de CL …,,nu provocaţi maghiarii.,.

Astăzi este Înălţarea Sfintei Cruci! În timp ce la Ghimeș-Făget se ridică o Sfântă Troiţă  la Satu Mare se dă jos cea amplasată în centrul oraşului.

Miercuri, 11 septembrie 2018, troiţa românească din Satu Mare a fost ridicată de pe amplasamentul său.

Troiţa a fost amplasată în centrul oraşului Satu Mare în anul 1991 şi sfinţită de PS Iustinian Chira.

Nostalgic după vremurile când tăia şi spânzura la cotidianul judeţean unde era angajat, Szasz Lorand se bagă în seamă la un subiect străin lui dar mai ales fără a lua declaraţii de la doamna Haidu, cea care a reabilitat troiţa recent şi a participat la sfinţirea ei în 1991, anul amplasării sale. Total paralel cu ce simbolizează o troiţă acesta preia pe nemestecate tot  ce i se spune de către cei care încearcă să motiveze ridicarea troiţei.

Dacă primăria Satu Mare ar fi comunicat prin documente oficiale  cerinţele sale doamnei Haidu în ce priveşte existenţa avizelor de amplasare  din 1991 şi  solicitarea de ridicare a ei  pentru modernizarea zonei centrale nu ar mai fi fost loc de interpretări pentru  neavizaţi.  

Neruşinarea şi minciuna merg mână în mână aşa că nu mai miră pe nimeni  ieşirile  trubadurului de casă al primarului datornic la buget, Kovacs. Până şi Ceauşescu ar fi invidios pe zelul  scribului plătit din banul public.

Poate a trebuit ca să aibă loc un eveniment profanator la adresa unei troiţe româneşti ca să avem confirmarea că  Szasz Lorant este de fapt goarna UDMR. La orice oră şi din orice poziţie.

Neînsemnatul băieţaş cu trâmbiţa lui se aruncă la pălării prea mari pentru el crezând că va da lovitura  cu minciuni şi dezinformări crase dacă în meseria lui nu s-a realizat.

La ce te poţi aştepta de la  un angajat care nu stăpâneşte bine limba română, care nu cunoaşte nici măcar alfabetul complet  al limbii române şi care nu are nici măcar ţinere de minte prea lungă?

Szasz  Lorand muşcă momeala întinsă de Ciprian Fabian şi scrie după dictare  dacă tot a fost aşa obişnuit. La discuţia care a avut loc la primăria Satu Mare cu Voicu Şichet şi prof.Livia Haidu nu a participat  Ciprian Fabian. Discuţia nu a fost filmată sau înregistrată  ca să  se poată confirma cele scrise de cei doi care nu au asistat la discuţie.

Dar doamna Livia Haidu a participat la discuţia cu primarul şi cei doi însoţitori ai săi aşa că vă oferim datele exacte ale întâlnirii în urma unei convorbiri cu domnia sa în cursul zilei de ieri seară.

,,Am aflat marţi că troiţa de a cărei reabilitare recentă m-am ocupat , din centrul oraşului, va fi dată jos pentru că nu ar fi fost găsite avizele  pentru amplasare. Cică  ar fi bai mare. Am crezut că nu înţeleg bine….Troiţa a fost sfinţită de PS Iustinian Chira în 1991. Am luat legătura cu cineva din primărie ca să merg la primar dar nu am reuţit să obţin o întâlnire….am luat atunci legătura cu Voicu Şichet şi mi-a spus  că miercuri dimineaţă ne primeşte primarul. …am stat mai mult de o oră şi jumătate la discuţii cu primarul …am pozele din 1991 de la sfinţirea sa de PS Iustinian Chira…am auzit vrute şi nevrute …mi s-a spus că trebuie dată jos pentru că se începe modernizarea zonei …că orice construcţie neautorizată se sancţionează cu 50 mii lei amendă …că nu trebuie totuşi să o dăm jos imediat şi că mă anunţă în scurt timp, o oră, ca să îmi spună cât mă păsuieşte până să o iau de acolo. Am ieşit apoi de la biroul primarului  şi după 5 minute am aflat că de fapt troiţa a fost deja dată jos. Deci în timp ce noi eram la discuţii ei ridicau troiţa! Am crezut că fac infarct! Am mers înapoi la primar  ….am luat atitudine pentru capcana în care am fost atrasă. Atunci a spus că o va pune înapoi,,  a  afirmat doamna Livia Haidu.

Szasz Lorand însă nu se descurcă nici ca jurnalist din moment ce se rezumă la  cele spuse de Ciprian Fabian care nu a fost de faţă la discuţie şi nu dă un telefon  la doamna Haidu de exemplu, ca participant la discuţie. FAKE NEWS  este Opinie de Carei şi consilierul neinformat al primarului Kovacs care îl plăteşte din banii careienilor pentru denigrarea celor pe care nu îi poate controla.

Pe tot timpul discuţiilor de la primăria Satu Mare a stat pe hol fostul prefect Cornel Morar care are mai mult în clin şi în mânecă  cu troiţa decât  consilierul primarului udemerist Kovacs.

,,Livia Haidu, a amplasat respectiva troiță în Centrul Vechi la mijlocul lunii august. Nu numai că nu a cerut autorizație pentru reamplasarea troiței, pe locul celei sfințite la începutul anilor ’90, dar nici măcar nu a notificat Primăria Municipiului Satu Mare”, a declarat pentru portalul Opinie de Carei purtătorul de cuvânt al Primăriei Satu Mare, Ciprian Fabian,,…o mostră  despre cum se manipulează opinia  publică.

Chiar nu se cunoaşte la primărie că pentru reabilitare nu e nevoie de o nouă autorizaţie? A comunicat în scris primarul că acea troiţă nu este autorizată? Acum, în Anul Centenar a descoperit că o troiţă românească montată în 1991 e neautorizată?

Fake News este şi afirmaţia potrivit căreia Livia Haidu a fost invitată  de primar când de fapt ea a fost cea care a încercat să obţină o întâlnire dar nu a reuşit decât la intervenţia lui Voicu Şichet.

La solicitarea mai multor sătmăreni Buletin de Carei a scris despre ridicarea troiţei la 10 ore de la  acţiune.

Încercările jalnice  de a discredita Buletin de Carei nu fac decât să demonstreze o dată în plus  în slujba cui este Szasz Lorand şi pentru ce a fost angajat la cabinetul primarului Kovacs.  Subiectul ,,Troiţa,, nu este concurs de pescuit dar nici de acolo nu avem informaţii privind componenţa echipei participante de la Primăria Carei deşi nu este un subiect cu care să te ruşinezi….sau….?

Troiţa din Satu Mare a fost reabilitată luna trecută şi  sfinţită de un sobor de 4 preoţi la data de 30 august 2018 când a fost coemorat diktatul de la Viena. În mod curios atunci nu a scris nimeni nimic despre eveniment la fel cum au sărit acum ca să îi discrediteze pe cei ce au semnalat ridicarea troiţei.

Dacă doamnei Haidu i s-a promis că statuia va fi repusă în cel mai scurt timp înapoi cum poţi să spui că ea a fost cea care a luat-o de acolo? Chestie de logică …poate nu de logică de consilier la cabinet de primar datornic.

Bogdan Eduard, patronul Orizont TV a declarat la emisiunea din seara zilei de 13 septembrie 2018 : “Dacă până sâmbătă la ora 12 troița nu este pusă înapoi, intru pe locul troitei în greva foamei”.

Lasati un comentariu