Szasz Lorand şi Opinie de Carei adică Minciună şi Dezinformare. Fake News pe faţă!

• publicat la: 17 septembrie 2018
Szasz Lorand şi Opinie de Carei adică Minciună şi Dezinformare. Fake News pe faţă!

Cititorii Opinie de Carei au fost intoxicaţi fără neruşinare de Szasz Lorand, la data de 14 septembrie 2018, cu un material cu titlul ,,Primăria Satu Mare confirmă că Buletin de Carei dezinformează în mod ordinar,,.

Szasz Lorand nu a oferit până acum nicio dezminţire! Nu numai ca economist nu a reuşit să se realizeze dar nici ca jurnalist nu face faţă.

Troiţa românească din Satu Mare nu a fost dată jos de cea care a restaurat-o, doamna Livia Haidu ci de către primărie. Fapt confirmat OFICIAL  de către col(r) Voicu Şichet! Buletin de Carei a semnalat  dispariţia Troiţei fapt ce a atras mânia  primăriei sătmărene şi de aici  mizeriile consilieruli primarului careian. Românii au ieşit să îşi apere Troiţa şi vor mai ieşi până când aceasta va fi repusă la locul ei de către cel care a dat-o jos!

NICI măcar o captură din comunicatul Primăriei Satu Mare nu a fost oferită în sprijinul celor afirmate de Szasz Lorand! De unde să reiasă că Primăria Satu Mare face referire la Buletin de Carei şi la dezinformarea anunţată!

Să nu fie în stare Szasz Lorand să facă diferenţa între Buletin de Carei şi Adrian Cozma cel acuzat de Primăria Satu Mare că minte?

A vehiculat în schimb ca sursă  numele fostului său coleg  de la cotidianul judeţean, acum angajat la Primăria Satu Mare, care nu a fost de faţă la discuţiile primarului de Satu Mare cu doamna Haidu şi Voicu Şichet.

Aţi citit cumva apoi un comunicat de dezminţire a celor  scrise de Szasz Lorand după apariţia comunicatului oficial dat de  col(r) Voicu Şichet şi de prof.Livia Haidu?  Înainte de a publica mizerabilele minciuni a dat şi el un telefon şi la ceilalţi  participanţi la discuţii pentru a-şi face o părere cât mai apropiată de adevăr? Nu…  S-a aruncat rapid pe taste de parcă ar fi angajatul Primăriei Satu Mare…sau poate că nu e întâmplător că şi primăria careiană şi cea sătmăreană sunt conduse de udemerişti.

Potrivit celor declarate public  de profesoara Haidu ( şi nu Hajdu cum scrie Primăria Satu Mare) şi de către Voicu Şichet , troiţa a fost înlăturată la intervenţia primarului.

În timp ce discutau toţi în cabinetul primarului la data de 12 septembrie 2018 iar primarul promitea marea cu sarea, troiţa era ridicată de pe soclu din dispoziţia primarului că doar nu s-a trezit dis de dimineaţă un angajat şi din lipsă de activitate la locul de muncă a plecat să ridice o troiţă de pe soclul din centrul oraşului.

Pentru Szasz Lorand e prea grea se pare partea cu logica , la fel de grea ca şi cea cu economia aşa că  a ales să scrie pentru cine oferă condiţii cât mai atrăgătoare.

Daniela Ciută a dovedit încă o dată dată că oferă doar informaţii reale, deranjante ce e drept dar reale.  În timp de Szasz Lorand a plecat pe uşa din spate de la locul de muncă din Satu Mare , sătmărenii au fost cei care au anunţat redacţia Buletin de Carei de înlăturarea Troiţei!  Sătmăreni de la diferite asociaţii  sunt mereu prezenţi la activităţile culturale pe care le organizez de ani de zile la Carei. Nu acelaşi lucru poate spune Szasz Lorand care nu a s-a implicat în viaţa lui în organizări de activităţi culturale sau manifestări sau acţiuni caritabile. De fiecare dată când am pregătit un elev pentru concursuri de recitări de anvergură aceştia au obţinut premii. De fiecare dată când avem evenimente româneşti urmează un material josnic pe blogul Opinie de Carei împotriva Daniela Ciută. Atunci ştim că acţiunea a fost o reuşită.

Incapabil să reţină alfabetul limbii române, Szasz foloseşte cuvinte precum grav, dezinformare sau insultă, dar nu numai, fără să le priceapă sensul.

Szasz, finul primarului datornic din Carei şi consilier al acestuia  nu a fost capabil nici până în ziua de azi să urmărească un clip video în care Adrian Păunescu face declaraţiile care deranjează dar nu atât de mult încât să fie introdusă  limba română în clasele de profesională tip DUAL de la Carei. Nici în şoaptă nu se vorbeşte acolo limba română. Adică la Liceul Tehnologic ,,Simion Bărnuţiu,,  din Carei.

Ştiam că a fost angajat ca şi consilier la Primărie după ce a devenit finul lui Kovacs, primarul plin de datorii  dar parcă de la un angajat al UATM Carei ai alte aşteptări decât promovarea Minciunii şi a Dezinformării!

Oraşul e îngropat de grămezi de moloz şi de probleme cu legalitatea iar primarul Kovacs  plăteşte un consilier ca să se ocupe de Buletin de Carei şi Daniela Ciută.

Ultima lui acţiune ordinară de promovare a MINCIUNII şi a DEZINFORMĂRII este legată de înlăturarea Troiţei româneşti din Satu Mare.

Oare ce va scrie Szasz Lorand când Primăria Satu Mare va pune la loc troiţa? Poate chiar cu  aceeaşi firmă cu care a colaborat la înlăturarea sa…..că tot se cunosc deja.

Daniela Ciută

 

Lasati un comentariu