Szasz Lorand şi scâncetele despre comemorarea apreciată la Carei a lui Avram Iancu

• publicat la: 10 septembrie 2018
Szasz Lorand şi scâncetele despre comemorarea apreciată la Carei a lui Avram Iancu

După numeroasele aprecieri primite pentru manifestarea de la Carei dedicată memoriei lui Avram Iancu iată că a venit şi răsplata din partea Primăriei din a cărei conducere nu face parte niciun român. Comemorarea lui Avram Iancu a fost considerată de consilierul personal al primarului udemerist Kovacs…un bâlci ieftin.

A auzit cineva ieri, 9 septembrie 2018, la comemorarea lui Avram Iancu de la Carei să fie rostit numele lui Szasz Lorand? Mai ales că nici nu a fost prezent la eveniment decât cel  de-al doilea naş al său de cununie… Şi totuşi Szasz  scrie despre comemorarea lui Avram Iancu de parcă ar înţelege ceva din ce simbolizează.

Iniţial am crezut că vrea doar cu orice preţ să se bage singur în seamă, cu minciuni şi calomnii aşa cum ştie el mai bine dacă  în meseria sa nu a reuşit vreo performanţă. Dar de fapt Szasz este doar un pion prin intermediul căruia  se încearcă a se pune presiune pe cei care sunt patrioţi şi îşi respectă neamul şi ţara. La Satu Mare  unul dintre românii care şi-a manifestat public respectul pentru drapelul românesc şi a semnalat discriminarea practicată la nivelul conducerii oraşului  a fost dat afară de la locul de muncă. Ca să nu mai existe şi alţi doritori de a se manifesta româneşte în Anul Centenar!

La Carei A DERANJAT de fapt COMEMORAREA EROULUI NAŢIONAL AVRAM IANCU la bustul său aflat pe un soclu degradat şi refuzat a fi reabilitat de conducerea udemeristă a oraşului. A deranjat participarea la fel de numeroasă ca anul trecut…profesori, consilieri, ingineri, medici, bugetari, muncitori, oameni de bine care simt româneşte şi nu acceptă să renunţe la cinstirea eroilor neamului românesc.

În Anul Centenar al Marii Uniri, primarul udemerist Kovacs nu a alocat niciun leu pentru reabilitare monumente româneşti şi nici înainte de acest an!

Primarul Kovacs a schimbat plăcuţele oficiale cu tricolor de pe Primăria Carei şi a pus în locul lor unele cernite, FĂRĂ tricolor într-atât este de deranjat de Drapelul românesc, drapelul statului al cărui demnitar este.

Durerea cea mare pentru Kovacs care vorbeşte doar prin tastele apăsate de Szasz Lorand este că am demascat intenţia sa de DEMOLARE  a  soclului înalt pe care stă bustul lui AVRAM IANCU!

Chiar Szasz a scris despre acest fapt în martie 2013 la cotidianul judeţean la care era angajat atunci. Să aibă memorie aşa de scurtă că nu mai ţine minte?

Se doreşte dărâmarea întregului soclu pe care stă AVRAM IANCU! Pentru Kovacs e  prea sus postat bustul lui Avram Iancu la Carei.

http://www.buletindecarei.ro/2016/11/bustul-lui-avram-iancu-din-carei-este-propus-spre-demolare.html

Poartă discuţii pe ascuns de ani de zile cu diferite persoane pe care încearcă să le îmbrobodească pentru a fi de acord cu demolarea. Cică vrea ronduri de flori ca la Viena în locul platoului pe care se adună românii la comemorarea lui Avram Iancu iar bustul să fie înlocuit cu o statuie în mărime naturală dar la nivelul solului şi evident…plătită de ….oricine înafară de Primăria Carei.

Şi bustul lui Simion Bărnuţiu se vrea a fi mutat din faţa scolii unde a studiat pentru a fi mutat într-o curte, departe de ochii trecătorilor. Se vorbeşte frecvent despre acest subiect la şedinţele ţinute la Primărie cu angajaţii din diferite departamente.

Monumentul Ostaşului Român a fost pasat a fi reabilitat de altcineva decât de Primărie pentru  ca ,,să nu îmi reproşeze ai mei că îl reabilitez eu,,  după cum afirma Kovacs în 2013.

Tot pentru a nu se pune rău cu electoratul său, Kovacs nu reabilitează din bugetul local nicio statuie românească şi nu foloseşte sigla Anului Centenar pe actele oficiale emise de primărie.

Bustul lui Mihai Eminescu a fost plătit în totalitate de membrii ASTRA Carei şi sponsori, oameni de bine. Kovacs nu a venit la dezvelire cum nu a venit nici la cel mai amplu eveniment cultural din istoria Careiului, Adunarea Generală ASTRA Carei din 13-15 octombrie 2017.

Ca de fiecare dată când scriem despre ce se petrece în administraţia Kovacs – Keizer sau se mai bifează un eveniment românesc reuşit  apare câte o compunere denigratoare din partea consilierului personal al primarului, plătit din banii careienilor. Preluată apoi de presa locală maghiară.  Nerealizat pe plan profesional, Szasz Lorand, atacă orice eveniment românesc organizat de Daniela Ciută. În compunerea degradantă pentru un consilier personal al unui demnitar al statului român mai avea puţin şi spunea că românii au venit aduşi cu forţa. Un suflet zbuciumat acest Szasz Lorand…care încă îşi caută calea.

O fi fost de vină alocuţiunea rostită de Daniela Ciută? Sau  faptul că se demască metodele primarului  udemerist Kovacs de sfidare a  monumentelor româneşti considerându-le, la pachet, ca fiind politice?

Toate evenimentele maghiare beneficiază de sprijin de la Primăria Carei dar şi de mediatizare.  Ca de fiecare dată Primăria şi Consiliul Local Carei au primit prima invitaţie. Poate se aşteptau să o primească cu lăutari?

La comemorarea lui Avram Iancu de la Carei au fost prezenţi moţi din toate satele înconjurătoare. Deranjează chiar atât de mult COMEMORAREA  lui Avram Iancu  la Carei ? Sau a deranjat că nu s-a trecut comemorarea sub tăcere, pentru un grup restrâns, aşa cum s-a procedat în anul 2016 când Asociaţiunea ASTRA a participat la comemorarea de la Ţebea?

Szasz Lorand nu a organizat niciodată vreun eveniment cultural şi nu a sponsorizat din banii personali vreo statuie sau vreun  eveniment careian de anvergură dar  scânceşte  ca un băieţaş care nu poate primi jucăria sau trâmbiţa dorită. Nu a fost nici la comemorarea lui Avram Iancu despre care scrie din cele şoptite

Dacă nu era angajat la Primăria Carei de nănaşul său primar  oare cine l-ar fi angajat?

Acum e în bani, evident de la bugetul local, şi îşi permite să arunce 20-30 de lei dar ar face bine să ţină de ei că nu se ştie nicicând ce aduce ceasul de mâine. Nu am uitat când stătea pe la uşile redacţiei Buletin de Carei pentru angajare …

Ce fel de dicţionar foloseşte Szasz Lorand  din moment ce confundă noţiunea de atac cu cea de relatare ? Nici noţiunea de calomnie nu o cunoaşte dar nu e singura scăpare în ce priveşte înţelegerea limbii române.

Dar de fapt,  primarul municipiului Carei îşi angajează consilieri personali doar persoane care denigrează în presă  vocile  care prezintă realitatea?  Aceştia sunt specialiştii plătiţi de careieni pentru a-l consilia pe primar sau pentru a face presiuni  la adresa celor cu spirit civic?

Ne-aţi linşat şi ne-aţi denigrat doar pentru că am spus adevărul şi am semnalat DISCRIMINAREA  practicată de Primăria Carei. Cu ce veţi continua? Au mai rămas doar metodele din perioada ocupaţiei …dar

,,Nu vă’ncredeţi inimici
Focul arde-n mulţi voinici…,,

comentarii

de Claudiu la 11 septembrie 2018 - 07:29

Primarul vrea maghiarizare la Carei asa ca nu va asteptati sa anunte la biserici cineva sau pe pagina primariei despre eroul Avram Iancu.

de Sandu la 12 septembrie 2018 - 08:28

buna ziua. e urat domnule primar ca sa faceti diferenta intre romani si maghiari si intre sarbatorile lor!
indiferent daca va plac sau nu romanii nu aveti dreptul sa permiteti profanarea unei comemorari la adresa lui Avram Iancu. sinteti jalnic prin tot ceea ce faceti!

Lasati un comentariu