Ultimatum adresat credincioşilor din Ianculeşti

• publicat la: 10 noiembrie 2018
Ultimatum adresat credincioşilor din Ianculeşti

Credincioşii care au participat joi  la slujba oficiată la biserica ortodoxă din Ianculeşti cu ocazia sărbătorii Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil au avut parte de o surpriză de proportii.

Recent instalatul preot le-a comunicat sătenilor că el nu slujeşte pe gratis în biserică si dacă nu se i va acorda arenda cuvenita din pământurile parohiei …,,să vă căutaţi alt preot care slujeşte pe gratis,,  au declarat pentru Buletin de Carei câţiva credincioşi.

De grija banilor, Părintele Oneţ a uitat si de rugăciunea pentru elevi care se citeşte la fiecare slujbă, de parca nu ar fi ştiut că vine la o parohie mică, fără mai posibilităţi materiale.  Credinciosii au fost invitaţi ca pe data de 18 noiembrie  2018 să se pronunte dacă doresc ca preotul să primească banii  din arenda pentru pământul bisericii,  în caz contrar preotul îşi  va da demisia din data 1 decembrie 2018, taman de sărbătoarea centenarului Marii Uniri.

Pământurile bisericii au fost date în arendă către SC Ianculeşti SRL care virează toate veniturile în contul Parohiei ortodoxe Ianculeşti pentru a fi folosite pentru reparaţii şi alte cheltuieli de întreţinere. Părintele nou instalat doreşte ca aceste venituri să fie orientate către el şi nu în conturile parohiei.

Duminică, 18 noiembrie 2018, credincioşii şi Consiliul Parohial vor  decide dacă  veniturile din exploatarea pământurilor bisericii vor merge în buzunarele preotului sau ale parohiei.

Pentru postul de paroh în satul Ianculeşti  depunerea dosarelor nu a fost…la liber iar data concursului nu a fost făcută publică de fapt nici protopopul de Carei nu a avut cunoştinţă despre ea.

http://www.buletindecarei.ro/2018/06/episcopia-maramuresului-si-satmarului-nu-a-scos-public-la-concurs-postul-vacant-de-la-ianculesti.html

http://www.buletindecarei.ro/2018/06/protopopul-de-carei-anunta-ca-a-avut-loc-concurs-pentru-postul-de-paroh-la-ianculesti-dar-nu-stie-cand.html

http://www.buletindecarei.ro/2018/04/postul-de-paroh-la-parohia-ortodoxa-ianculesti-nu-a-fost-scos-la-concurs.html

Buletin de Carei

comentarii

de Dax la 10 noiembrie 2018 - 23:01

Iote Daniela, treaba sta asa tu esti greco catolica, da? Ceilalti is ortodocsi, ce treaba ai tu atunci? Suferi ca ti-ai pierdut omul in Ianculesti si acum te ocupi de gainarii? Pe cuvantul meu tu suferi si cred ca acasa nu primesti ce doresti. Nu te mai amesteca unde nu iti fierbe oala! Incet dar sigur nori negri se abat deasupra ta.

de Buletin de Carei la 11 noiembrie 2018 - 10:04

Treaba sta in felul urmator. A fost atins un punct sensibil si ai trecut la amenintari. Am luat la cunostinta.

de Credincios la 11 noiembrie 2018 - 17:32

Pleacă la gara!!! Satană!! Atât știți toți popii..
Bani, bani, bani!! Vile și mașini!! Preotese directoare sau inspectoare. Hai lasă-ne nene..
Du-te!!! Da-ți demisia și pleacă!! Ai un tupeu nesimțit!!!

de Dax la 11 noiembrie 2018 - 19:50

Servus TE ne intalinm la urmatoarea.

de un io(n) la 12 noiembrie 2018 - 10:09

Ei, uite ca repede s-a stins si amorul dupa mult ravnita parohie Ianculesti, cand s-a ajuns la salariu! O dovada in plus ca omul sfinteste locul si ca nu toti preotii sunt la fel ca preotul Sorian, care a preferat sa nu isi ia salariul intreg luni de zile, decat sa se fi atins de banii rezultati din vanzarea productiei de pe lotul bisericii. Cat despre preotul care slujeste pe gratis, e doar o jumatate de adevar in ceea ce spune (cealalta jumatate e …. minciuna!) fiindca protopopiatul ii asigura circa 50% din salariu. Adica, nici vorba de „gratis”, ci doar de JUMATATE din salariu! Ceea ce nu neg ca e, totusi, important, substantial, dar nu e adevarul complet. Cat despre vocatie si har …. se pare ca s-au oprit la … salariu.

Lasati un comentariu