Ioan Aurel Pop, preşedintele Academiei Române, susţine petiţia Asociaţiunii ASTRA Carei

• publicat la: 6 decembrie 2018
Ioan Aurel Pop, preşedintele Academiei Române, susţine petiţia Asociaţiunii ASTRA Carei

Asociaţiunea ASTRA Despărţământul  ,,Aurel Coza,,  Carei a iniţiat  în urmă cu câteva zile o petiţie prin care doreşte să ceară sprijinul cetăţenilor români  pentru a primi aprobarea de amplasare a unui catarg cu tricolor românesc pe domeniul public al mun.Carei.

Printre semnatarii de până acum a petiţiei se numără şi preşedintele Academiei Române, acad.Ioan Aurel Pop care  transmite faptul că….,,Semnez cu inima strânsă fiindcă nimeni din România nu ar trebui să ceară aprobare cuiva pentru arborarea drapelului naţional!!!

A semnat şi academicianul Marius Porumb, membru de onoare al ASTRA Carei…

,,Vă felicit pentru inițiativă ! Tricolorul este simbolul României, al identității statale și naționale, care trebuie cinstit de toți fiii și cetățenii acestei țări, a VI-a țară din Uniunea Europeană! La mulți ani România !,,

Zoe Vida, artist plastic şi membru al UAP din România, fiica sculptorului  băimărean, Gheza Vida, susţine necondiţionat petiţia iniţiată de  Asociaţiunea  ASTRA Carei.

Mai există şi ale mesaje transmise,  de încurajare dar mai ales de nedumerire faţă de votul negativ al consilierilor UDMR care sunt majoritari în CL Carei.

,,România este stat independent, unitar și indivizibil, iar amplasarea unui catarg cu drapelul românesc NU este o ”provocare” ci este o expresie a dragostei față de țară și înaintași,,.

,,Solicitarea amplasării unui catarg cu tricolor este îndreptățită, refuzarea ei nu are nici o justificare legală,,.

 

,,Dreptul de a arbora drapelul tău în ROMÂNIA nu poate fi ingradit de nimeni si nimic. Nu trebuie ca să ceri voie pentru așa ceva,,.

Dacă pentru Asociaţiunea ASTRA Carei se refuză de către consilierii UDMR arborarea unui catarg cu tricolor românesc realizat pe cheltuiala sa, pentru monumentele neromâneşti din Carei se alocă bani grei de la bugetul local şi se amplasează fără autorizaţiile care se cer necondiţionat românilor.

 

Puteţi semna Petiţia  AICI

Buletin de Carei

Lasati un comentariu