Continental România are peste 20.000 de angajați. Zeci de angajați de la divizia din Carei susțin activitatea fabricii din Vac, Ungaria

• publicat la: 14 martie 2019
Continental România are peste 20.000 de angajați. Zeci de angajați de la divizia din Carei susțin activitatea fabricii din Vac, Ungaria

Potrivit promisiunii din 27 februarie 2019,  Media Relations Officer Continental Romania remite un comunicat de presă privind activitatea din România  a Continental dar nu oferă date distincte pentru fiecare divizie din orașele unde este prezent. Continental este  o companie tehnologică care  își dorește să investească în parteneriate cu orașele românești în care își desfășoară activitatea, pentru a face mobilitatea mai sigură, interconectată și mai curată. Continental caută să identifice oportunitățile locale de cercetare-inovare și conectarea acestora cu subiecte și probleme globale de mobilitate, pentru a contribui la demararea de noi proiecte în această direcție în România.

În perioada 1999-2018, Continental a investit circa 1.6 miliarde euro în activităţile din România. Toate cele 5 divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Doar în 2018, Continental România a direcționat peste  600.000 de euro spre proiecte educaționale, renovarea de spitale sau centre medicale, susținerea de evenimente culturale, încurajarea mișcării și a sportului. Continental a făcut investiții de 240 de milioane de euro în 2018 în locațiile sale din România, în infrastructură, echipamente și în tehnologii de vârf.

La finalul anului 2018, în centrele de inginerie și unitățile de producție din România lucrau peste 20.000 de colegi, din care o treime specializattă în software și IT & C, inginerie electrică, mecanică și de proces. Aceștia lucrează în echipe internaționale la tendințele cheie ale industriei automotive conectivitate, conducere autonomă, electromobilitate și folosesc metode precum inteligența artificială, big data etc.

La ora actuală, la unitatea din Carei, parțial, unele proiecte au fost relocate în Ungaria, din motive care țin de numărul de comenzi mai scăzut spre finalul anului trecut, ceea ce este, de altfel, un comportament normal în industria automotive.

,,Acesta este motivul pentru care am schimbat stilul de lucru, în luna octombrie 2018, de la activități desfășurate în 4 schimburi la 3 schimburi și am adaptat numărul de poziții a angajaților din leasing în funcție de nevoile clienților noștri. Pentru 2019 estimăm o creștere a comenzilor și a proiectelor noi în fabrica din Carei…Momentan, 50 de colegi susțin activitatea fabricii din Vac, Ungaria, până la sfârsitul lunii mai. Aceștia beneficiază de toate prevederile legislative (diurnă, transport, cazare etc.), se menționa în răspunsul oferit Buletin de Carei la data de 27 februarie.

Buletin de Carei

http://www.buletindecarei.ro/2019/02/50-de-muncitori-de-la-contitech-carei-sustin-activitatea-fabricii-din-vac-ungaria.html

Lasati un comentariu