E oficial! Formularul 230 se poate depune până în iulie

• publicat la: 19 martie 2019
E oficial! Formularul 230 se poate depune până în iulie

Guvernul a prelungit  până pe 31 iulie 2019  termenul pentru depunerea formularului 230, prin care cetățenii pot redirecționa 2% din impozitul pe venit către ONG-uri.  Tot până pe 31 iulie 2019 va fi prelungit și  termenul pentru depunerea Declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice.  Ambele documente aveau termen – limită data de 15 martie.

„Prin prezenta ordonanţă de urgenţă se propune, pentru anul 2019, prorogarea termenului de depunere a Declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice, precum şi a formularului 230 „Cerere privind destinaţia sumei reprezentând 2% sau 3,5% din impozitul anual pe veniturile din salarii şi din pensii’, până la data de 31 iulie 2019, inclusiv. Totodată, se propune şi prorogarea termenului pentru plata impozitului pe venit şi a contribuţiilor sociale obligatorii, datorate de persoanele fizice în situaţiile reglementate de Codul fiscal, până la data de 31 iulie 2019, inclusiv”, se arată în Nota de fundamentare care însoţeşte proiectul de act normativ publicat săptămâna trecută de Ministerul Finanțelor.

Codul Fiscal din România dă posibilitatea persoanelor fizice de a direcționa doi la sută (2%) din impozitul pe veniturile obținute în anul anterior către o entitate nonprofit: fundații, asociații, unități de cult. Aveţi acum posibilitatea de a dispune asupra destinației unei sume reprezentând 2% din impozit pentru susținerea entităților nonprofit. Nu dați nimic de la dumneavoastră. Această donație nu vă costă nimic. Impozitul pe venit oricum îl plătiți statului. Diferența e că 2% din acești bani pe care oricum statul îi reţine aveți dreptul să-i dirijați acolo unde doriţi.

Trebuie doar să completaţi acest Formular.

Contul asociaţiei este deschis la BCR Carei.

Dacă nu folosiți această opțiune, suma respectivă rămâne să fie încasată și gestionată de Stat.
Asociaţia Despărţământul ASTRA Aurel Coza Carei organizează constant activităţi pentru susţinerea literaturii, culturii şi a obiceiurilor şi tradiţiilor româneşti din acest colţ de ţară.

Numeroase lansări de carte, şezători, simpozioane şi promovări de personalităţi culturale marcante pentru neamul românesc. Comemorarea Eroului Naţional Avram Iancu adună an de an sute şi mii de persoane în faţa bustului acestuia din Carei. Am reuşit să ridicăm bustul lui Mihai Eminescu în Carei în cadrul celui mai mare eveniment cultural din istoria judeţului, Adunarea Generală ASTRA , cu participare nu numai românească ci şi internaţională. Centenarul Marii Uniri a fost sărbătorit aşa cum se cuvine alături de alte asociaţii româneşti din Carei.

Festivalul de Datini şi Obiceiuri de Crăciun organizat de ASTRA Carei a ajuns deja la a cincea ediţie. Elevii implicaţi în acţiunile astriste sunt recompensaţi cu participări gratuite în tabere.

Pentru a putea continua e nevoie de sprijin deoarece administraţia locală nu susţine aceste activităţi. Lipsa de susţinere din partea conducerii oraşului este completată cu INTERZICEREA solicitării  de a amplasa catarg cu tricolor românesc pe domeniul public din Carei.
Puteţi vira cei 2% din impozitul pe veniturile obținute în anul anterior către ASTRA CAREI. Trebuie doar să completați formularul din imaginea de mai sus.

Până și acest material informativ legat de formularul 230 a fost raportat ca Spam de cei care nu vor să aflați realitatea din Carei.

 

Buletin de Carei

Lasati un comentariu